Tomić o Trinkijeriju, suđenju i poznatom sistemu

Izvor: Mondo, 14.Jun.2019, 17:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tomić o Trinkijeriju, suđenju i "poznatom sistemu"

U najavi trećeg derbija, Zvezdin trener govorio o konferenciji za novinare Andree Trinkijerija, kao i u suđenju u prethodnim derbijima. "To je sistem i plan koji je dobro poznat".

Foto: MN Press

Posle prve dve utakmice finala Superlige, skor u seriji je 1:1.

Crvena zvezda dočekaće Partizan u subotu, kada će serija za titulu šampiona Srbije ući u treći čin. Nakon drugog meča, najveću pažnju izaziva status povređenog Ognjena Dobrića, o kome >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je trener crveno-belih Milan Tomić govorio u petak, u izjavi za klupski sajt.

"Odluku o Dobrićevom nastupu doneće lekari pred sam početak utakmice, jer je takva vrsta povrede", izjavio je on, potvrdivši klupsko objašnjenje dato dan ranije.

Najavljujući utakmicu, Tomić je naglasio da je svestan napora koje ovo finale zahteva od igrača, ali i podsetio da je Zvezdin cilj odbrana trofeja.

"Spremni smo, igramo na domaćem terenu i moramo da odigramo na vrhunskom nivou. Ova serija je iscrpljujuća, kraj je sezone, ali imam pred nama cilj - osvajanje titule za naš klub i naše navijače, koje pozivam da dođu u velikom broju, pruže nam podršku i daju neophodnu energiju sada kad je potrebno", izjavio je Tomić.

Takođe, on je u razgovoru sa novinarima u "Pioniru" dodao da nije dobro praviti pritisak i osvrnuo se na komentare trenera Partizana Andree Trinkijerija posle prve utakmice.

"KK Crvena zvezda i ja kao trener tokom cele sezone, pred svaku utakmicu protiv Partizana nisam pričao ni o suđenju, ni o atmosferi kad se igralo pred njihovim navijačima. To što se desilo posle prve utakmice je loše za sport, loše za srpsku košarku. Praviti pritisak na konferenciji za štampu prema ligi, to nije zaslužila srpska košarka i naš narod. Srbija je zemlja košarke, svi vole da gledaju košarku, a ne da se pravi pritisak", naveo je Tomić, a preneo Tanjug.

Nakon druge utakmice, KK Crvena zvezda oglasila se saopštenjem i u njemu govorila o organizaciji drugog meča, kao i o vencima na tribini i na klupi svojih košarkaša.

Uoči treće utakmice, trener crveno-belih izrazio je nezadovoljstvo suđenjem u prethodna dva duela.

"Sigurno je da postoji plan što je to bilo tako jer u prvoj utakmici kad naš igrač dobije loptu od pet faulova koji se prave svirano je četiri, a u drugoj jedan. To je sistem i plan koji je dobro poznat, ali ponavljam, mi se i dalje nećemo baviti suđenjem, koncentracija samo na teren, da odigramo dobro i pobedimo", poručio je Tomić.

Crvena zvezda saopštila je da će kapije hale u subotu biti otvorene u 17 časova, uz apel na sve da dođu ranije zbog izuzetno detaljnih kontrola na utakmicama. Utakmica počinje u 19, uz direktan prenos na TV Arena sport.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.