Izvor: MozzartSport.com, 13.Sep.2020, 08:39

To je to: Lejkersi u Lebronovom ritmu do finala posle deset godina, čekaju se Denver ili Klipersi (VIDEO)

Harden ponovo najefikasniji, ali uzalud kada su svi ostali debelo podbacili

Los Anđeles Lejkersi prvi su finalisti Zapadne konferencije, u kojem će igrati prvi put posle deset godina, kada su i osvojili poslednji šampionski prsten na krilima Kobija Brajanta, Paua Gasola, Lamara Odoma, Rona Artesta, Endrjua Bajnama i ostalih.

Lejkersi su u petoj utakmici polufinala rutinski očistili Hjuston sa ubedljivih 119:96. Kao i praktično svaki put dosad, presudna figura >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << bio je Lebron Džejms. Lejkersi su igrali u ritmu Kralja koji je meč završio sa 29 poena, 11 skokova i sedam asistencija, što je bilo dovoljno za četvrtu uzastopnu pobedu nad Hjustonom i prolaz u konferencijsko finale brže nego što se to možda očekivalo.

Izabranici Frenka Vogela tako su prekinuli najduži post u klupskoj istoriji kada je u pitanju ulazak u finale Zapada. Trener Lejkersa prihvatio je igru svog kolege Majka D’Antonija i na teren poslao nisku petorku kako bi se suprotstavila protivniku standardno naštimovanom na ovakvu vrstu košarke. Poslao je na parket Markifa Morisa umesto Džavala Mekgija i to je na kraju dalo rezultat. Moris je meč završio sa 16 poena, uz 6/7 iz igre.

Lejkersi su, srazmerno rezultatu, bili i mnogo bolji od protivnika u šutu sa distance. Pogodili su 19 od 37 ispaljenih hitaca za tri poena, dok je Hjuston ostao na samo 13/49, što će reći da su Rakete poražene u svojoj igri...

Ekipa iz srca Kalifornije je od samog početka susreta nametnula ritam u kojem Hjuston prosto nije mogao da se snađe. Lejkersi su meč započeli serijom 17:4, da bi razlika otišla i na 22 poena (33:11), a na prvom malom odmoru rezultat je glasio 35:20. Od tada, pa do kraja treće četvrtine, koju su Lejkersi takođe završili sa razlikom od 15 poena, te ukupnom distancom od čak 26 poena (95:69), Hjuston je samo jednom uspeo da priđe na osam poena minusa (48:40), ali je ta kratka inicijativa ekipe iz Teksasa brzo bila ugušena. Sve što je viđeno do kraja susreta bila je čista rutina Lejkersa.

Nije ni moglo da bude drugačije kada je Džejms Harden ponovo bio jedini raspoložen za igru. Najbolji košarkaš Hjustona bio je najefikasniji igrač utakmice sa 30 poena (12/20 iz igre), a prvi sledeći na listi strelaca ekipe bio je Džef Grin sa 13 poena! Rasel Vestbruk ponovo je izgledao kao izgubljen slučaj sa samo 10 poena (4/13 iz igre) i jedino po čemu će biti upamćen u ovom susretu je svađa sa bratom Ražona Ronda koji mu je kraj aut-linije mahao u znak oproštaja zbog eliminacije sredinom poslednje deonice. Gordon, Kovington i Taker zajedno jedva su skupili 18 poena... Kod Lejkersa Kajl Kuzma je imao 17, Deni Grin 14, a Entoni Dejvis 13 poena, uz 11 skokova.

Lejkersi sada čekaju protivnika u konferencijskom finalu, a to će biti Denver ili Klipersi. Tim Doka Riversa vodi sa 3:2 u toj seriji, a šesta utakmica igra se u nedelju od 19 časova po srednjoevropskom vremenu.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.