Izvor: MozzartSport.com, 20.Sep.2021, 22:46

Tim koji niko nije ozbiljno shvatao postiže evrogolove i seje strah po Seriji A! (VIDEO)

Napoli gazi sve pred sobom

Kada su se posle prelaznog roka pravile prognoze o favoritima u Seriji A, Napoli nije bio u tim kombinacijama i računicama. Očekivao se veliki povratak Juventusa, nova trka milanskih velikana, uspon Murinjove Rome, lep fudbal Sarijevog Lacija, a prednost se davala i Atalanti…

Napoliju sa pomalo zaboravljenim Lučanom Spaletijem na klupi niko nije davao ozbiljne šanse u borbi za vrh. Otišli su im dugogodišnji >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << prvotimci Hisaj i Maksimović, a od pojačanja su jedino stigli ne baš cenjeni štoper Žuan Žezus i Fulamov promašaj Andre Zambo Angiza. Zajedno su koštali 600.000 evra. Takođe se spekulisalo da su neki igrači poput Kulibalija, Insinjea, Mnaolasa ili Ruiza nezadovoljni i da su jedva čekali neke atraktivnije ponude da pobegnu.

Posle prva četiri kola u novoj sezoni Serije A, taj i takav Napoli je prvi na tabeli i jedini ima sve pobede u sezoni. Primio je najmanje golova u ligi, savladao Juventus posle preokreta, a seriju je nastavio večeras ubedljivom pobedom od 4:0 u gostima protiv Udinezea koji je imao odličan start sezone i sedam od mogućih devet bodova.

Napoli igra iznad svih očekivanja!

Spaleti je preporodio iste one igrače koji su u poslednjem kolu prošle sezone završili kao peti i protiv nezainteresovane Verone propustili zicer za plasman u Ligu šampiona. Promena formacije u 4-2-3-1 se pokazala kao pun pogodak iskusnog trenera. Neki igrači deluju neprepoznatljivo dobro.

Naplitanci su na Friuliju krenuli sa Rahmanijem umesto Manolasa u poslednjoj liniji i Zambo Angizom umesto Zjelinskog u vezi. I opet je Spaleti sve pogodio!

Posle dvadesetak minuta bolje igre, stigla je nagrada. Insinje je lobovao Silvestrija, a Osimen za svaki slulaj ugurao loptu pred gol-linijom. U 35. minutu je viđeno remek delo od gola. Prelepa akcija na prvu iz prekida i gol Rahmanija. Do poluvremena je Napoli imao i prečku Ruiza…

Nisu Napolitanci čuvali vođstvo u drugom delu igre već su krenuli po još golova. I postigli još dva evrogola. Prvo je Kulibali u 52. minutu poslao projektil u mrežu nemoćnog Silvestrija, da bi na kraju Čaki Lozano u stilu kapitena Insinjea savio kiflu u suprotan ugao. Mogao je Napoli da postigne još koji gol u drugom poluvremenu, Insinje je pogodio stativu, Silvetri upisao neke sjajne odbrane i spasao svoj tip težeg debakla…

Napoli igra neverovatno dobro na početku sezone! Podsetimo da su pre nekoliko dana ostali neporaženi i u Lesteru u Ligi Evrope. Sledeći ispit je Sampdorija u gostima za tri dana. Prilika da se nastavi sjajna serija.

SERIJA A – 4. KOLO

Petak

Sasuolo - Torino 0:1 (0:0)

/Pjaca 84/

Subota

Đenova - Fjorentina 1:2 (0:0)

/Krišito 90+8 - Saponara 60, Bonaventura 89/

Inter – Bolonja 6:1 (3:0)

/Martinez 6, Škrinijar 30, Barela 34, Vesino 54, Džeko 63, 68 – Teate 87/

Salernitana - Atalanta 0:1 (0:0)

/Zapata 75/

Nedelja

Empoli - Sampdorija 0:3 (0:1)

/Kaputo 31, 52, Kandreva 70/

Venecija - Specija 1:2 (0:1)

/Ćećaroni 59 - Bastoni 13, Burabija 90+4/

Lacio - Kaljari 2:2 (1:0)

/Imobile 45, Kataldi 83 - Žoao Pedro 46, Balde 62/

Verona - Roma 3:2 (0:1)

/Barak 49, Kaprari 54, Faraoni 63 - Pelegrini 36, Ilić 58ag/

Juventus - Milan1:1 (1:0)

/Morata 4 – Rebić 76/

Ponedeljak

Udineze - Napoli 0:4 (0:2)

/Osimen 24, Rahmani 35, Kulibali 52, Lozano 84/

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.