Izvor: MozzartSport.com, 18.Sep.2021, 16:39

Težak poraz Đorđevićevog Fenera u istanbulskom derbiju

Galatasaraj naneo drugi vezan poraz ekipi Aleksandra Đorđevića

Košarkaši Fenerabahčea su sa novim trenerom Aleksandrom Đorđevićem dobili prve četiri utakmice na pripremama. Sinoć su pretrpeli prvi poraz u duelu sa Bahčešehirom, a danas su ubedljivo savladali od još jednog gradskog rivala, Galatasaraja - 75:91.

19.00: (1,80) Panatinaikos (14,5) Partizan (2,15)

Vicešampion Turske je već na poluvremenu imao dvocifren zaostatak >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << (39:50), ali u nastavku nije uspeo da odgovori danas odličnoj Galati, te je neočekivano lako pretrpeo poraz.

Istina, rezultati sa priprema ne nose posebnu težinu, ali s obzirom da se početka sezone približava i da su izdanja ekipe sve slabija, jasno je da ima razloga za brigu. Posebno zabrinjava odbrana. Ipak, može se serija slabih nastupa opravdati i umorom, posebno kada se mečevi igraju dan za danom.

Trojica igrača postigla su više od dve trećine poena pobedničkog sastava. Prednjačio je bivši košarkaš Himkija i Monaka Di Bost sa 23, pola koša manje dodao je Keri Blekšir, dok odbrana ekipe srpskog stručnjaka nije imala rešenje ni za Devona Ejkona Pursela, koji je meč okončao sa 17 poena.

U Feneru se sa 15 poena izdvojio Devin Buker, 13 je dodao Melih Mahmatoglu, dok je 10 ubacio Pjerija Henri. Jan Veseli se zaustavio na osam.

Sezona u Turskoj počinje za tačno nedelju dana (25. septembra). Fenerbahče će zatvoriti prvo kolo dan kasnije na gostovanju protiv Darušafake (19.15), dok Galata istog dana igra na strani protiv Bujukčekmedžea (12.00). Ekipa bivšeg selektora Srbije već prvog oktobra kreće otvara sezonu i u Evroligi. U Ukler Sports Areni gostuje Crvena zvezda, koja je danas pretrpela poraz od Mege.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.