Izvor: MozzartSport.com, 20.Sep.2021, 23:17

Teško vreme za Olimpiju: U derbi Asunsiona kao fenjeraš, otupelo sečivo Rokea Santa Kruza

Kapiten paragvajskog velikana postigao samo jedan gol u Klausuri

Pamtio je derbi Asunsiona, glavnog grada Paragvaja, neke važnije derbije od ovog noćašnjeg. Susret Olimpije i Nasionala ovog puta neće imati preterani značaj za ijedan od ta dva tima, pošto su oni sada u donjem delu tabele, predaleko da bi se umešali u borbu ta titulu u Klausuri.

Nema u Paragvaju derbi Olimpija – Nasional tu težinu kao kada se sa Olimpijom, najtrofejnijim klubom u državi, sučeljavaju >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Sero Portenjo ili Libertad. A, ovaj noćašnji je dodatno izgubio na značaju, pošto su i Nasional i Olimpija daleko od naslova prvaka u Klausuri.

02.00: (1.95) Olimpija (3.35) Nasional (3.70)

Posle Aperture, u kojoj se Olimpija – vlasnik 36 nacionalnih titula – dosta dobro nosila sa Libertadom koji predvodi vremešni Oskar Kardozo, velikan iz Asunsiona je načisto razočarao u Klausuri. Nije ni bleda senka onog tima iz Aperture, a donekle je tome doprinela slabija golgeterska forma Rokea Santa Kruza.

Ikonu Olimpije i paragvajske reprezentacije koja se proslavila i u evropskim klubovima (nastupao za Bajern Minhen, Mančester Siti, Blekburn, Malagu, Real Betis i Kruz Azul) počele su da stižu godine. Zagazio je u 40. i bilo je samo pitanje trenutka kada više kapiten Olimpije neće više moći da isporučuje tuce golova, što je činio od povratka u voljeni klub 2016. godine.

Počeo je Roke Santa Kruz da gubi dah u Aperturi… Postigao je samo dva gola i upisao isto toliko asistencija na 11 utakmica, što je malo za njegove standard. Tačnije, malo spram onoga na šta je navikao navijače. U Klausuri je tresao mrežu vodećeg Gvaranija, ali je Olimpija izgubila taj meč (3:1). Ni u Kopa Libertadoresu nije mogao mnogo više od jednog gola… Moraju se polako svi u klubu pomiriti sa činjenicom da je Roke Santa Kruz pred penzijom. I da ne može više biti potporni stub. A, mladih ubojitih golgetera ni na vidiku.

Olimpija, Sero Portenjo i Libertad su najveći paragvajski klubovi, Nasional iz Asunsiona se već ne može svrstati u to društvo, jer u svom posedu nema velike trofeje. Ali, neretko ume pomenutoj trojci da zaprži čorbu.

Nasionalu, koji je za tri poena bolje rangiran od fenjeraša Olimpije, lider Guarani beži čak 12 bodova. Olimpija je seriju od sedam uzastopnih poraza prekinula tek u prošlom kolu, kada je savladala Libertad sa 3:0. Posle toga je bila bolja i od Kristobal Kolona u Kupu Paragvaja. Oba ovogodišnja derbija pripala su Nasionalu, u martu sa 4:1, a u maju sa 2:1.

PARAGVAJ 1, KLAUSURA - 9. KOLO

Utorak

02.00: (1.95) Olimpija (3.35) Nasional (3.70)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.