Izvor: MozzartSport.com, 01.Dec.2020, 21:16

Teški dani za Kokoškova – izgubio i od Bujukčekmečea

Posle produžetka...

Težak period je iza Igora Kokoškova! Od četiri utakmice koje je vodio, izgubio je tri. Dve sa Fenerom i jednu sa Srbijom. Večeras mu je glave došao Bujukčekmeče i to posle produžetka u vrlo neizvesnoj i napetoj utakmici - 93:91 (82:82).

Važna je bila serija Fenera od 13:3 na startu poslednje četvrtine, ali je uprkos tome Bujukčekmeče uspeo da se vrati u egal na par minuta pre kraja utakmice, a potom i da sve odvede u produžetak. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Tamo je ipak evroligaš pokazao kvalitet i poveo, ali je domaćin opet uspeo do čudesnog preokreta i uspeo je da uzme skalp Kanarincima. Imao je Fener utakmicu u svojim rukama i opet je na kraju poražen.

Pre ove utakmice Fener je povezao tri poraza na četiri meča, a sa ovim novim sigurno da je turski velikan uzdrman.

Kokoškov je ovog vikenda imao zaista specifičnu situaciju jer je vodio Fener u Evroligi, potom bio na klupi reprezentacije Srbije na dve utakmice, protiv Švajcarske i Finske, da bi sada opet seo na klupu Fenera i vodio ga u prvenstvu. Sigurno selektor Srbije neće biti zadovoljan kako u njegovi igrači odigrali u defanzivi protiv Bujukčekmečea, a u prilog tome ide i da je domaćin dao 28 poena Feneru samo u prvoj četvrtini. Doduše, Fener je dao 29.

Igralo se zaista vrlo tesno, nijedan od timova nije uspevao da se odlepi, a istanbulski velikan imao je dva poena prednosti na poluvremenu. Sve se to lako istopilo u toku treće deonice i došli smo u situaciju da gledamo meč u kom se igralo koš za koš, da bi Bujukčekmeče ušao u poslednju četvrtinu sa tri poena prednosti. I da ode do produžetka. I na kraju čak i odnese tesnu, ali ogromnu pobedu i tako nanese prvi poraz Feneru u šampionatu

Najefikasniji u trijumfu bili su Jan Veseli (16p), Lorenzo Braun (21p), Džarel Edi (17p) i Kenan Sipahi (12p). Domaće je do pobede vodio Karvel Anderson sa 25 poena, Metju Farel je dodao 21, a Abdonurin Olaseni 12 poena.

Jasno je da nije imao dovoljno vremena da radi sa svojim igračima u pripremi ove utakmice, pa jedan deo odgovornosti svakako ide sa leđa trenera Fenerbahčea. Međutim, moraće da digne svoj tim koji u poslednje vreme ne igra baš kako bi navijači želeli.

U drugoj utakmici dana Anadolu Efes je nadigrao Karšijaku sa 74:61, a Vasilije Micić nije igrao na ovom susretu.

TURSKA - KOŠARKA

Anadolu Efes - Karšijaka 74:61

/Singlton 169 - Mbaje 16/

Bujukčekmeče - Fenerbahče 93:91 (82:82)

/Anderson 25 - Braun 21/

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.