Teodosićeva magija, sjajni Šengelija – velika pobeda Virtusa

Izvor: B92, 10.Jun.2022, 23:10

Teodosićeva magija, sjajni Šengelija – velika pobeda Virtusa

Košarkaši Virtusa iz Bolonje pobedili su Olimpiju Milano rezultatom 75:68 u drugom meču finala italijanskog Palakanestra.

Sada su košarkaši Virtusa uspeli da odbrane "Paladocu" i da izjednače u seriji na 1-1 nakon sjajne partije Toka Šengelije i Miloša Teodosića.

Baš kao i u prvom meču smo videli Olimpiju Milano koja sjajno otvara meč, samo je bilo više poena za razliku od meča broj 1 i gosti dobijaju kvartal sa 23:17.

Probudio se Virtus, Etore >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Mesina je čak dobio i tehničku, a glas nije štedeo ni čuveni golman Đanluka Paljuka koji je srčano podržavao Virtus i u tim momentima kreće serija.

Vims i Belineli su pogađali trojke, Teodosić je asistirao kome je stigao, a uskoro se priključio i Tornike Toko Šengelija i preokret je bio neminovan. U trećoj i četvrtoj četvrtini je domaći tim uspeo da preuzme primat i odbije nalete Armanija.

Iako jesu pogađali Devon Hol i Šejvon Šilds, prekidane su serije i to je bila ključna razlika u odnosu na prvu utakmicu. U jednom momentu su se čula i pogrdna skandiranja na račun Etorea Mesine, ali se sve brzo završilo.

Ono što je bitno jeste pobeda Virtusa rezultatom 75:68, rezultat u seriji je izjednačen i naredni meč se igra u Mediolanum Forumu u nedelju od 20 časova i 30 minuta, a četvrti je zakazan za utorak.

Najefikasniji je bio upravo Šengelija sa 22 poena, 11 je ubacio Žaite, 10 Belineli, dok je Miloš Teodosić imao 3 poena, 3 skoka i 8 asistencija od čega je četiri bilo gotovo nemoguće pratiti bez oduševljenja.

U redovima Armanija, 16 poena je imao Hol, 15 Šilds, 11 Datome, a 10 Rodriges.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.