Teodosić NE MOŽE, ovo je tim Srbije za Mundobasket!

Izvor: Mondo, 20.Avg.2019, 08:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teodosić NE MOŽE, ovo je tim Srbije za Mundobasket!

"Orlovi" će danas poleteti ka Kini u sastavu koji će, nadamo se, i peti put od Đorđevićevog dolaska na klupu igrati utakmicu poslednjeg dana šampionata. Srećno, majstori!

Košarkaška reprezentacija Srbije putuje danas u Kinu bez kapitena!

Tačnije, predvođena novim kapitenom, Miroslavom Raduljicom.

Miloš Teodosić, nažalost, nije uspeo da se oporavi na vreme i neće se naći među 12 putnika na letu za Šenjang. Ovu vest saopštio je selektor >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << srpskog tima Aleksandar Đorđević na konferenciji za novinare pred put u Kinu.

POSLUŠAJTE

Izvor: MONDO/Ivan Bogunović

NEMANJA BJELICA: DA MALO BOLJE KOMUNICIRAMO...

Foto: MN Press

Luča ide!

Vladimir Lučić, koji zbog povrede nije nastupao prošlog vikenda na Akropolis kupu u Atini, putovaće u Šenjang, nastaviti oporavak i priključiti se radu sa ostatkom ekipe prvom prilikom kada zaleči povredu butnog mišića.

Prvobitan plan bio je da 14 "orlova" poleti prema Kini i odluka o učesnicima Mundobasketa bude doneta posle naredne tri pripremne utakmice sa Italijom (23. avgust), Novim Zelandom (25. avgust) i Francuskom (27. avgust), tim pre što je FIBA ostavila selektorima mogućnost da konačan spisak dostave samo 48 sati do početka šampionata.

Povrede su bile jače, pa su Teodosić i Dragan Milosavljević silom prilika postala poslednja dvojica igrača koja neće nastupiti u tamno plavom i belom dresu, počev od 31. avgusta i utakmice sa Angolom u Fošanu, pa sve do - nadamo se - 15. septembra i borbi za medalje poslednjeg dana u Pekingu.

Ovako-onako, došlo se do toga da će srebro iz Madrida 2014. braniti:

bekovi

Stefan Jović

Vasilije Micić

Bogdan Bogdanović

Marko Gudurić

krila

Vladimir Lučić

Nemanja Bjelica

Stefan Birčević

Marko Simonović

centri

Boban Marjanović

Miroslav Raduljica

Nikola Milutinov

Nikola Jokić

FILM O RADULJICI: DOBRO DOŠLI U (MOJU) KINU

Foto: MN Press

Grupa D, Fošan

31/08 Srbija - Angola 9.30

02/09 Srbija - Filipini 13.30

04/09 Srbija - Italija 13.30

Dve najbolje ekipe iz Grupe D formiraće Grupu J u Vuhanu, zajedno sa dva najbolja tima iz Grupe C u kojoj su Španija, Iran, Portoriko i Tunis. U drugu fazu prenosi se samo rezultat protiv ekipe koja je prošla dalje, a u četvrtfinale plasiraće se takođe dva najbolja tima iz Grupe J.

Potencijalni rivali "orlova" u četvrtfinalu biće timovi iz Grupe A (Obala Slonovače, Poljska, Venecuela, Kina) i Grupe B (Rusija, Argentina, Južna Koreja, Nigerija).

Srbija pre polufinala neće moći da se sastane sa timovima poput SAD, Kanade, Australije, Litvanije, Francuske, Nemačke, Grčke, Brazila, Turske...

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

OBISTINILE SE CRNE SLUTNJE Selektor Saša Đorđević: Teodosić 99 posto ne ide u Kinu (KURIR TV)

Izvor: Kurir, 20.Avg.2019

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Djordjević rekao je danas da kapiten nacionalnog tima Miloš Teodosić neće putovati s nacionalnim timom u Kinu i da 99 odsto neće igrati na Svetskom prvenstvu.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.