Izvor: MozzartSport.com, 24.Sep.2021, 16:43

Tenzija raste: Donaruma nezadovoljan, minira ga južnoamerički klan, a Juve vreba

Italijanski mediji prenose da je golman Pari Sen Žermena "iznenađen i nezadovoljan kao nikada do sad"

Stigao je uz fanfare, kao najbolji igrač Evropskog prvenstva. Bravurama među stativama trasirao put Italiji ka kontinentalnom tronu. Postao je deo najambicioznijeg projekta u evropskom klupskom fudbalu, samo da bi novu avanturu počeo u senci Kejlora Navasa. Korijere dela Sera ističe da je Đanluiđi Donaruma izrazito nezadovoljan situacijom, kao i da nije >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << očekivao da će morati dobro da se oznoji kako bi bio standardan na golu Pari Sen Žermena. Zbog novonastale situacije, upalili su se alarmi i u Juventusu. Ponovo.

Za manje od 100.000.000 evra (makar dok na naplatu ne stignu bonusi) PSŽ je odradio prelazni rok iz snova. Lionel Mesi, Serhio Ramos, Žoržinjo Vajnaldum i Donaruma nisu u startu opteretili klupsku kasu, jer su na Park prinčeva stigli kao slobodno igrači. Početak nije onakav kakvom su se Sveci nadali. Pojedini nisu dobili ni pravu priliku. Kao recimo jedan od najboljih čuvara mreže na planeti. Od devet mogućih, upisao je dva nastupa. Razlog? Paklena konkurencija u vidu trostrukog osvajača Lige šampiona Navasa.

Nije se nadao popularni Điđo da bi ovakva situacija mogla da ga sačeka u Parizu. Nije mu tako ni obećano. Zbog svega je "iznenađen i nezadovoljan", tvrde italijanski mediji. Toliko da bi razmislio i prevremenom odlasku.

Možda je i nezahvalno porediti ga sa iskusnijim kolegom, s ozbirom da je reč o dvojici golmana vrhunske klase. Minimalne su razlike između bivših čuvara mreže Milana i madridskog Reala. Donarumina prednost su godine, moći će da brani na najvećoj sceni još mnogo leta. Ali u ovom trenutku se ne može reći da je za klasu ispred Kostarikanca i da jednostanvo mora da stoji među stativama na svakom meču. Stiče se utisak da je PSŽ samo požurio da pokupi jednog od najvrednijih golmana na planeti, kako ne bi propustio priliku. Da li mu je bio potreban? To se trenutno ne može reći.

Maurisio Poketino traži diplomatsko rešenje, tvrdi da će obojica dobijati šansu u zavisnosti od utakmice, protivnika... Italijanski mediji crtaju nešto drugačiju sliku. Naime, tvrde da Argentinac ne sme da naruši atmosferu u svlačionici, koja mahom stoji iza Navasa. Navodno u klubu dominira južnoamerički klan, koji čine novajlija Leo Mesi, Anhel Di Marija, Markinjos i Nejmar, a neki od najuticajnijih igrača u timu smatraju da bi Kostarikanac trebalo da ima prednost. A Poketinu ne bi valjalo da se još jednom zakači sa najvećim pojačanjem u istoriji kluba. Još su sveže rane od sukoba kraj aut linije tokom utakmice sa Olimpik Lionom (Mesi odbio da pruži ruku treneru).

Zbog svega navedenog, Donarumin verni agent Mino Rajola bi mogao da preuzme stvari u svoje ruke. Jedan od njegovih najboljih klijenata ne sme da bude nezadovoljan. Zato bi ponovo mogao da otvori razgovore sa Juventusom, koji je pre uključenja PSŽ-a u čitavu priču bio ozbiljan kandidat za potpis najboljeg italijanskog golmana.

Juve je na kraju odustao, trener Masimilijano Alegri je ojačavanje drugih pozicija stavio kao prioritet. Pritom ni finansijska situacija u klubu već neko vreme nije na zavidnom nivou. Sa Svecima Stara dama nikako nije mogla da se uhvati u koštac. Ali iz novonastale situacije rodila se još jedna prilika za Bjankonere.

Lukavi Rajola bi mogao da pritisne upravu Parižana, sam fudbaler bi takođe mogao da insistira na transferu. Juve će pratiti situaciju i vrebati iza ugla, za slučaj da Sveci pokleknu. Planiraju i da se reše Vojčeha Ščensnog, koji zarađuje 7.000.000 evra godišnje i pritom je novu sezonu počeo u očajnoj formi. Donaruma bi bio savršena zamena. Golman koji bi mogao da čuva mrežu Stare dame dugi niz godina, koji bi bio pravi naslednik legendarnog Đanluiđija Bufona.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.