Teniska reprezentacija Hrvatske novi je šampion Dejvis kupa!

Izvor: Vesti-online.com, 25.Nov.2018, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teniska reprezentacija Hrvatske novi je šampion Dejvis kupa!

Hrvati su u savladali Francusku u Lilu rezultatom 3:1 u finalu, a pobednički poen doneo im je Marin Čilić koji je pobedio Luku Puja - 7:6 (7:2), 6:3, 6:3.

Čilić je na taj način dobio drugi meč ovog vikenda na stadionu "Pjer Moroa" i obezbedio Vatrenima drugu Salataru u istoriji (2005. godine).

Marin je odigrao još jedan veoma siguran meč i potvrdio epitet favorita - duel je prelomio u taj brejku prvog seta kada je došao do 1:0, da bi u sledeća dva oduzimao >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << servis rivalu i rutinski ih privodio kraju.

S druge strane, kapitenu "Galskih petlova" Janiku Noi nije se isplatilo kockanje sa Pujem, ali Francuzi nisu ni mogli više jer su bili desetkovani za ovo finale.

Trenutno sedmi igrač sveta je prvog dana pobedio Žo Vilfrida Congu, dok je Borna Ćorić bio bolji od Puja, a jedini poen Francuzima doneli su u dublu Nikola Mau i Pjer-Ig Erber, koji su savladali Ivana Dodiga i Mata Pavića.
Pogledaj vesti o: Tenis,   Dejvis kup

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.