Izvor: MozzartSport.com, 03.Dec.2020, 19:39

Tako je kad ovlastiš 23 osobe da ti troše novac sa kartice: Drente bankrotirao

Nije prvi put da ima finansijske probleme

Bivši fudbaler Real Madrida i velika nada holandskog fudbala, Rojston Drente (33), objavio je da je bankrotirao.

Drente nije bio prisutan na saslušanju u Bredi. Pričao je za holandski Voetbalzone posle svega i insistirao je na tome da ovo nije konačna odluka. Te da je njegov advokat bio na odmoru kada je odluka doneta?!

"Ne znam kakvi su mi prihodi i rashodi, ne znam šta se tačno tu događa, ali ako >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je ono što mislim da jeste, nije toliko važno. Ja sam uvek pod lupom. Biće sve rešeno kako treba da bude", rekao je Drente.

Drente je ranije rekao da je ostao bez 3.200.000 funti kada je karijera krenula da mu pada. Čak se ove godine upustio i u glumu gde se pojavio u TV krimi drami.

Vratio se fudbalu 2018. godine u Sparti iz Roterdama, a sada igra za Kozaken Bojs u trećoj holandskoj ligi.

O njegovim dogodovštinama u Realu smo već pisali, podsetimo se Markinih Neispričanih priča...

Holanđanin je u Madrid stigao leta 2007. godine posle osvojenog EP za mlade reprezentacije. Imao je samo 20 godina i u klubu su brzo uvideli kakav rizik su preuzeli. Po dolasku u Madrid, makar jednom nedeljno je zvao nekoga u klubu da se žali kako je ostao na putu sa ugašenim automobilom jer mu je nestalo goriva. Posle trećeg spasavanja, ljudi u klubu su morali da mu objasne da mora da sipa gorivo u rezervoar da bi automobil mogao da ide.

Problem za mnoge velike klubove - pa tako i Real - je privatno okruženje njihovih mladih igrača. Ovde je Drente prešao sve granice i izazvao veliku brigu u klubu kada su saznali da čak 23 različite osobe koriste njegovu kreditnu karticu. Iako je imao jak ugovor i dobru platu, iz meseca u mesec je upadao u probleme sa likvidnošću i tonuo u dugovanja.

Jednom prilikom je govorio i da je bio varan od strane menadžera.

Imao sam dosta problema sa menadžerima, sa ljudima koji su mi stalno nešto tražili. Ne želim da pominjem imena, samo ću reći da u fudbalu ima dosta nepoštenog sveta. Varali su me. Potpisao bih ugovor na jednu cifru, a dobio sasvim drugu. Znatno manju od obećane. Znate kako to već ide, možete misliti šta se sve dešavalo...“.

Da bi sada sve došlo na konačnu naplatu...

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.