Izvor: MozzartSport.com, 12.Avg.2020, 17:00

Tajno putovanje fudbalera Seltika u Španiju "stopiralo" trećinu timova u Škotskoj

Mečevi ekipe iz Glazgova u narodne dve runde otkazani su, kao i Kilmarnoka u ovoj

Nevolje na startu Premijeršipa za Seltik. Šampion Škotske remizirao je u drugom kolu protiv Kilmarnoka, ali zaostatak od dva boda za Rendžersima, odnosno let za Hibernijanom – meč više – nije jedini problem koji muči Nila Lenona. Naime, fudbaler Seltika Boli Bolignoli u tajnosti je otputovao u Španiju, da bi potom ušao u igru u 87. minutu meča sa Kilmarnokom, a da >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << prethodno nije bio izolovan u povratku zbog posete visoko rizičnoj destinaciji, čime je ugrozio svoje, ali i protivničke fudbalere.

Iz tog razloga, naredne dve utakmice Seltika – i Kilmarnoka u ovoj rundi - u prvenstvu su odložene, što znači da je trećina lige nakratko stopirana. Pritom, biće teško pronaći rupu u već zbijenom kalendaru, s obzirom da Seltik očekuju i mečevi kvalifikacija za Ligu šampiona, pa bi odložene mečeve navodno mogao da odigra tek naredne godine.

Sve to mogao bi da iskoristi Rendžers i pobegne najvećem rivalu na osam bodova prednosti u trenutku kada se Seltik bude vratio prvenstvenim mečevima, naravno, ukoliko ostvari dve pobede do tada. A prvu priliku imaće već danas protiv Sent Džonstona (20.45).

Ekipa Stivena Džerarda bez većih problema je otvorila novu sezonu i posle dva kola ima stopostotan učinak. Kako dobitnu formulu ne treba menjati, očekuje se da engleski stručnjak u nepromenjenom sastavu večeras izađe na teren. Alfredo Morelos je uspeo da ostane koncentrisan uprkos brojnim glasinama o njegovom odlasku, postigao je dva gola i upisao asistenciju, a impresivno je izgledala i poslednja četvorka koja je u oba navrata uspela da sačuva mrežu.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Međutim, Džerard ima gomilu opcija. Sedrik Iten bi mogao da debituje u startnoj postavi, Džordž Edmundson i Filip Helander da pokažu defanzivne sposobnosti, Stiven Dejvis da se vrati u vezni red... Poslednja će ipak biti Džerardova. Sent Džonstonu je ove sezone već jednom otkazan meč zbog prisustva korona virusa u Aberdinu, tako da je iza večerašnjeg gosta svega 90 minuta fudbala u novoj sezoni i to na gostovanju u Dandiju gde je protiv Junajteda izborio bod.

Što se međusobnih duela tiče, Rendžers je slavio na četiri od poslednjih šest, dok su preostala dva završena podelom bodova. Na samo jednom od tih mečeva palo je manje od tri gola.

ŠKOTSKA 1 - 3. KOLO

Utorak

Dandi Junajted - Hibernijan 0:1 (0:0)

Sreda

20.45: (2,30) Madervel (3,10) Livingston (3,35)

20.45: (1,20) Rendžers (7,25) Sent Džonston (14,00)

20.45: (2,90) Ros Kaunti (3,05) Kilmarnok (2,60)

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.