Pirova pobeda Ajaksa, Hetafe izbacio kopljanike iz Lige Evrope

Izvor: RTS, 27.Feb.2020, 21:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pirova pobeda Ajaksa, Hetafe izbacio "kopljanike" iz Lige Evrope

Fudbaleri Hetafea plasirali su se u osminu finala Lige Evrope, uprkos porazu u revanšu u Amsterdamu od Ajaksa. Hetafe je poražen od "kopljanika" rezultatom 2:1, ali je zahvaljujući pobedi od 2:0 u prvom susretu prošao dalje.
Kraj za holandskog šampiona koji je, nakon ispadanja iz Lige šampiona, doživeo još jedno razočaranje u drugom po jačini evropskom takmičenju.

Ekipa Erika ten Haga >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bila je projektovana da ponovo prođe u nokaut fazu LŠ, ali je ispala u grupi, pa je šansu tražila u Ligi Evrope, gde je proglašena za favorita.
Ipak, Španci su bili bolji rival i potpuno zasluženo idu dalje.
Na "Johan Krojf areni" domaćine je šokirao Haime Mata, koji je u petom minutu, uz mnogo sreće, doveo Hetafe u prednost.
Ajaksu je od tog trenutka bilo potrebno četiri gola za prolaz, a iako je izjednačio pet minuta kasnije preko Danila, nije uspeo da preokrene.
Jedino što jeste da dođe do pirove pobede, najviše zahvaljujući činjenici da su Španci čak tri puta pogađali okvir gola (jednom i naš Nemanja Maksimović), a strelac drugog gola za "kopljanike" bio je Olivera, koji je zatresao sopstvenu mrežu.
Hetafe je promašio još nekoliko dobrih prilika, ali je uspeo da sačuva rezultat i naći će se na žrebu za osminu finala Lige Evrope.
I Maksimović sa jedne, i Dušan Tadić sa druge strane, na terenu su proveli čitavu utakmicu.
Tok meča:
22.54 – Kraj utakmice! Ajaks je pobedio 2:1, ali je Hetafe prošao dalje ukupnim rezultatom 3:2.
22.46 – U 87. minutu Van de Bek pogađa saigrača u kaznenom prostoru i odlazi poslednja prilika za Ajaks da se vrati.
22.42 – Još jedna sjajna šansa za Hetafe! Mogli su gosti i do pobede u Amsterdamu, ponovo je Mata propustio priliku da pogodi prazan gol, posle izletanja Onane.
22.30 – Hetafe treći put pogađa okvir gola! Sada naš Nemanja Maksimović, u 71. minutu je sjajno u padu pokušao srpski vezista, ali je stativa sprečila Špance da završe posao u Amsterdamu.

22.22 – GOOOL! Ajaks je preokrenuo na 2:1! Možda misija i nije tako nemoguća, ali su "kopljanici" tek na pola puta, posle autogola Olivere. Ejting je izveo slobodan udarac sa desne strane, igrač gostiju samo zakačio loptu glavom i sproveo je u sopstvenu mrežu.
22.17 – Pokušaj Tadića glavom u 59. minutu, lopta odlazi malo iznad prečke.
22.14 – Sjajna duga lopta na Matu, on je pobegao Blindu, ali se spetljao u kaznenom prostoru i propustio da proigra Kukurelju.

22.10 – Nastavilo se u drugom delu ire sa veoma oštrom igrom na obe strane. Prvo je Đene faulirao Tadića, potom je Nijom snažno udario Van de Beka. Posle konsultacije sa VAR sobom, sudija je pokazao da se meč nastavi bez kartona.
22.04 – Počelo drugo poluvreme na "Johan Krojf areni".
21.47 – Kraj prvog poluvremena, rezultat je 1:1.
21.36 – Hetafe ponovo pogađa okvir gola! Ovoga puta stativa sprečava Dejversona da donese prednost Špancima.
21.35 – Velika šansa za Hetafe! Na isteku 35. minuta Mata je sjajno šutirao posle kornera, lopta je završila na prečki.
21.27 – Oštro u Amsterdamu, sada Arambari grubo startuje i u 28. minutu dobija žuti karton.
21.16 – Nakon jednog snažnog duela u kaznenom prostoru, sukobili su se treneri dve ekipe – Hose Bordelas i Erik ten Hag.

21.10 – GOOOL! Ajaks izjednačio na 1:1! Samo pet minuta trajala je prednost gostiju, a "kopljainici" su se ekspresno vratili. Van de Bek je ušao u kazneni prostor,  vratio na drugu stativu, lopta je prošla kroz petoricu igrača u petercu i došla do usamljenog Danila Pereire na drugoj stativi, kojem nije bilo teško da je ubaci u mrežu!
21.08 – Španci se ne zaustavljaju, nova dobra prilika! Mata je još jednom sačuvao loptu u kaznenom prostoru posle dodavanja Mate, odložio do saigrača, ali je šut bio loš.
21.05 – GOOOL! Hetafe je poveo 1:0 i šokirao Amsterdam! Posle auta sa leve strane u 5. minutu, lopta je zahvaljujući srećnom odbitku  došla do napadača Mate, koji je gurnuo u gol. Ajaksu je sada neophodno da postigne četiri gola!

21.00 – Počela je utakmica na "Johan Krojf areni".
20.30 – Sastavi:
Ajaks: Onana – Dest, Šurs, Martines, Blind – Gravenberh, Van den Bek, Ejting – Danilo, Tadić, Babel
Hetafe: Sorija – Suares, Dokonam, Ečeita, Oliveira Miramontes – Nijom, Maksimović, Arambari, Kukurelja – Mata, Dejverson
"Kopljanike" našeg Dušana Tadića očekuje težak posao u revanšu, pošto je Hetafe u prvom duelu slavili rezultatom 2:0.

Holanđani, iako važe za favorita za osvajanje Lige Evrope, u Španiji su odigrali jednu od najlošijih utakmica u poslednjih nekoliko godina.
Zbog toga se nadaju da će popraviti utisak na "Johan Krojf areni", a najveće iznenađenje La Lige će pokušati da odbrani prednost. U timu će biti srpski reprezentativac Nemanja Maksimović.
U istom terminu igra se još šest utakmica jer je okršaj Salcburga i Ajntrahta iz Frankfurta odložen zbog uragana.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ajaks ispao i iz Lige Evrope!

Izvor: B92, 27.Feb.2020

Fudbaleri Hetafea eliminisali su Ajaks iz Lige Evrope pobedom u dvomeču šesnaestine finala...Hetafe je u prvom meču, kod kuće, pobedio sa 2:0, a onda je pretrpeo poraz od 2:1 u Amsterdamu...Taj rezultat bio je dovoljan španskom klubu da eliminiše prošlogodišnjeg polufinalust Lige šampiona i...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.