Tadić i drugovi nisu mnogo tugovali: Ajaks je šampion!

Izvor: Mondo, 12.Maj.2019, 17:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić i drugovi nisu mnogo tugovali: Ajaks je šampion!

Srpski reprezentativac dvostruki strelac u pobedi koja je, uz poraz PSV Ajndhovena, vratila trofej u Amsterdam. Doduše, teoretski još ne...

Šokantan poraz od Totenhema u poslednjim sekundama revanša polufinala Lige šampiona potresao je fudbalere Ajaksa, ali su se brzo trgli.

Izvor: MONDO/Arena Sport

Iako su u sredu uveče doživeli ogromno emotivno pražnjenje eliminacijom iz elitnog takmičenja, Dušan Tadić i saigrači pokazali su karakter i već >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u nedelju upisali ubedljivu pobedu nad Utrehtom (4:1), koja je u Amsterdam donela 34. titulu prvaka Holandije, prvu od 2014. godine.

Uz pobedu "kopljanika", ogroman značaj imao je i poraz PSV Ajndhovena od AZ Alkmara u gostima (0:1), pošto je razlika sada tri boda u korist Ajaksa. Da bi došlo do preokreta u poslednjem kolu, potrebno je da Ajaks izgubi od pretposlednjeg De Grafšapa u gostima, a da PSV kod kuće savlada sedmoplasirani Heraksle 13 golova razlike.

Iako je teoretski moguće, složićete se da su šanse mizerne...

Nije, međutim, dobro počelo po domaći tim na Johan Krojf areni ove nedelje. Utreht je poveo već u prvom minutu, ali su Huntelar u 14. i De Bek u nadoknadi prvog dela obezbedili Ajaksu prednost pre odlaska na odmor. Pobedu je golovima u 75. i 80. minutu "overio" Dušan Tadić. Prvo je bio najspretniji u gužvi nakon kornera, a potom i precizan sa bele tačke.

Reprezentativac Srbije je imao ogroman doprinos u osvajanju titule, pošto je u 26 golova upisao i 14 asistencija.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.