Tadić dobio ovacije, pa asistirao za titulu VIDEO

Izvor: B92, 25.Apr.2021, 16:28

Tadić dobio ovacije, pa asistirao za titulu VIDEO

Fudbaleri Ajaksa došli su na korak od 34. titule šampiona Holandije pošto su četiri kola pre kraja Eredivizije gotovo obezbedili prvo mesto na tabeli.

To su "kopljanici" učinili" trijumfom u derbiju 30. kola nad AZ Alkmarom rezultatom 2:0 (0:0).

Tako je tim iz Amsterdama pobegao na 12 bodova više od PSV-a koji ima gol razliku +35, a Ajaks je na nedostižnih +68.

Matematički će titula biti overena sledeće nedelje kada će Ajaks dočekati Emen, ali je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << praktično sve jasno jer je razlika nedostižna.

Bio je ovo meč u kom se publika vratila na stadion "Johan Krojf", a na početku je Dušan Tadić dobio ovacije publike u Amsterdamu.

Njima se odužio asistencijom u 66. minutu za Dejvija Klasena kojim je i prelomljen ovaj meč, samim tim i šampionska trka.

Kasnije je Klasen postigao još jedan pogodak u 89. minutu, a asistent je bio Nikolas Taljafiko.

AZ je bio konkurentan Ajaksu u prvom poluvremenu, čak imao zrelije šanse.

Ipak, u nastavku je iskusniji tim ipak odneo prevagu zahvaljujući majstorskoj asistenciji kapitena Tadića i dvostrukom strelcu Klasenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.