Izvor: MozzartSport.com, 28.Maj.2020, 12:01

Tadić: Život u Srbiji me naučio mnogo toga, sad to iskustvo rado prenosim klincima u Ajaksu

“Ajaks mi je oduvek bio omiljeni klub, a i danas osećam kako postajem sve veći navijač“, priznaje srpski as

Transfer Dušana Tadića iz Sautemptona u Ajaks pre dva leta mnogi su videli kao korak unazad u njegovoj karijeri, ali srpski ofanzivac je za kratko vreme pokazao klasu zbog koje je ubrzo zavredneo kapitensku traku u amsterdamskom velikanu.

Tadić je danas alfa i omega Ajaksovog tima i njegova najvažnija karika, najzaslužniji je za prošlosezonsko >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << osvajanje duple krune i odlazak do polufinala Lige šampiona, uz demonstraciju najlepšeg fudbala. Zbog toga je Tadić zaslužio da mu preko 100.000 navijača Ajaksa peva uglas na proslavi titule...

I pored svega Tadić ostaje nogama čvrsto na zemlji i pokušava na sve načine da utiče pozitivno na Ajaksovu mlađariju i bude im uzor, iliti stariji brat.

“U životu moraš da se trudiš uvek da ono što radiš – radiš najbolje. To sam naučio u svojoj zemlji, Srbiji“, priznaje Tadić u razgovoru za jedan poznati podkast i nastavlja:

“Moji prijatelji i ja smo se često borili za svaku šansu. Kao klinac sam naučio mnogo toga o životu. Najvažnija lekcija verovatno je da moraš da se boriš kako bi postigao velike stvari. Sada se trudim da svoje iskustvo prenesem na mlađe igrače u Ajaksu, kako bi imali motivaciju da dalje napreduju iz dana u dan i postanu bolji ljudi i igrači“.

U pogledu odricanja, ulaganja u sebe i profesionalizma Tadića bih uporedio sa Ronaldom

Tadić veruje da Ajaks ima daleko najveću bazu talentovanih igrača i da im je samo potrebna mala pomoć, da ih neko pogura napred u procesu rasta i razvoja.

“Kao dete sam uvek voleo da učim od starijih igrača. Sada se trudim da budem dobar primer onima koji tek dolaze. Ajak je veliki klub s fantastičnom akademijom. Svake sezone mladi igrači se probijaju do prvog tima, a kada na to upariš dobre, iskusne igrače, svi mogu da ostvare benefit“.

Najbolji srpski fudbaler kaže da uživa u tome da pomogne novim naraštajima, ali priznaje da i sam uživa u Ajaksu.

“Ajaks mi je oduvek bio omiljeni klub. Sjajno je to što ima velikih talenata u akademiji, sa odličnim fudbalskim mentalitetom, uz sjajne navijače i zavidnom fudbalskom filozofijom. I sada osećam kako sve više volim ovaj klub i zato želim da ostanem još dugo“.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.