TUMBA SE OKREĆE LIGI NACIJA: Sa KOMBINOVANIM timom na Luksemburg, ali uz SNAŽNU poruku igračima

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Sep.2019, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TUMBA SE OKREĆE LIGI NACIJA: Sa KOMBINOVANIM timom na Luksemburg, ali uz SNAŽNU poruku igračima

Selektor otvoreno o svemu.

Ljubiša Tumbaković, selektor Srbije, svestan je da je naša selekcija izgubila šanse za plasman na Evropsko prvenstvo kroz kvalifikacije porazom od Portugala (2:4). "Tumba" je dodao da će ostala četiri meča poslužiti za uigravanje i priprema za baraž u grupi C Lige nacija koji nas očekuje u martu, ali je istakao da je obaveza igrača da pruže maksimum kada god obuku reprezentativni dres.

- Rezultat prethodne utakmice je definisao naš >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pravac za naredna četiri meča. Biće sutra mnogo promena u timu. Sigurno ću iskoristiti priliku da vidim neke igrače koje sam imao priliku da vidim samo na treninzima. Imaćemo reprezentaciju koja jeste tim Srbije, ali neće biti ona koja je igrala sa Portugalijom. Biće jako mnogo izmena - otkrio je Tumbaković na konferenciji za novinare u Luksemburgu.

Srpski selektor, međutim, smatra da nekakav drastični rez, kakav javnost priželjkuje, nije potreban Orlovima.

- Mogu samo da se delimično složim. Ja volim mlade igrače, oni donose novu energiju i nešto novo, ali to važi pre svega za klub. Kada je reprezentacija u pitanju, osnovno opredeljenje mora da bude da igraju - najbolji. E, sad, taj rez o kojem govorimo može da bude samo u smislu da li su ovi pozvani igrači zaista najbolji, a ne da ih gledamo kroz godine.

Imao je odgovor Tumbaković i na konstataciju da je Srbija protiv Portugalije igrala sporo i bez agresivnosti na terenu.

- To je bila tek prva naša zajednička utakmica i to protiv prvaka Evrope. Nije alibi, ali reč je o ekipi koja godinu dana nije primila gol iz igre, a mi smo u tome uspeli. U prvom poluvremenu smo igrali onako kako je trebalo. Da nismo primili onakav gol, bili bismo zadovoljni, iako je lopta možda previše išla u nazad. Čim smo u drugom delu krenuli stihijski napred, videli smo šta se dogodilo. Moramo da više čuvamo loptu, to radi ceo svet, ali sve je to proces koji traje, koji traži vremena.

Samo respekt ima srpski selektor za sutrašnjeg protivnika, Luksemburg, koji je na tabeli kvalifikacione grupe ispred našeg tima.

- Od Ukrajine su izgubili 1:0 u gostima, a u nadoknadi kod kuće. Sada su ispred nas. Teško primaju golove, mada ih teško i postižu. Imaju svoj cilj, a to je da budu treći u grupi i da ostvare najbolji rezultat u kvalifikacijama u istoriji. Nije ovo više onaj Luksemburg kao nekada, kojeg su naši klubovi i selekcije lako pobeđivali. Imaju ozbiljne igrače, za velike klubove. Biće ovo ozbiljna borba, ali ako želiš rezultat, a mi želimo, moraš malo da se napneš - konstatovao je Tumbaković.

Najbolji strelac reprezentacije Srbije Aleksandar Mitrović tvrdi da Orlovima ne nedostaje motiva za sutrašnji meč.

- Kada igraš za svoju zemlju, za svoju reprezentaciju, to je dovoljan motiv, nikakav dodatni nije potreban. Sigurno je da nismo u najboljoj situaciji, osećaj nije najbolji posle poraza od Portugalije, ali svi imamo želju da dobijemo utakmicu.

Kao i ostali u srpskom taboru, Mitrović je takođe bacio peškir kada su kvalifikacije u pitanju.

- Ovo je novi početak, novi selektor, krenuli smo od nule i nikada nije lako. Nalazimo se u teškoj situaciji, ništa više ne zavisi samo od nas i to izaziva gorak ukus u ustima. Ipak, na nama je odigramo najbolje što možemo poslednje utakmice u kvalifikacijama, da damo sve od sebe, da se uigramo što bolje možemo, pa ćemo videti u martu šta će da se desi. Mislim da u tom baražu imamo čemu da se nadamo, da imamo za šta da igramo u narednih šest meseci - poručio je Aleksandar Mitrović, koji je istakao i da je atmosfera u reprezentaciji izvanredna i da su odnosi među igračima i stručnim štabom na najvišem nivou.

Podsetimo, meč između Luksemburga i Srbije na programu je u utorak od 20:45 časovva.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Ana Rajković, supruga golmana Predraga Rajkovića

Obozavam spontane slike i crne haljine ! Slika od pre par minuta, stomaka kao da nema😅 Moja draga @oliveracolovic se potrudila da ova slonica bude ponovo ona stara 💃🏻😂💪🏼

A post shared by Ana Rajković (@rajkovic__ana) on May 16, 2019 at 8:19am PDT

Sun is up ☀️ #sundayvibes

A post shared by Ana Rajković (@rajkovic__ana) on May 5, 2019 at 4:24am PDT

✨ @bojanvukadinov

A post shared by Ana Rajković (@rajkovic__ana) on Mar 30, 2019 at 8:08am PDT

Trenerka ➡️ 🖤 @steven_dockman 🖤

A post shared by Ana Rajković (@rajkovic__ana) on Feb 7, 2019 at 7:23am PST

Ready ✨

A post shared by Ana Rajković (@rajkovic__ana) on Oct 31, 2018 at 1:18pm PDT

Ako obratite paznju na moje stopalo, shvaticete da stojim na vrelim daskama i poziram 🤣😜🤦🏻‍♀️

A post shared by Ana Rajković (@rajkovic__ana) on Oct 22, 2018 at 10:01am PDT

Lost in paradise ✨🌴🖇🌙🍯💕 #athens

A post shared by Ana Rajković (@rajkovic__ana) on Aug 10, 2018 at 5:51am PDT

Ready✨

A post shared by Ana Rajković (@rajkovic__ana) on Jul 29, 2018 at 6:42am PDT

🔥 @trenerkeshop17 🔥 Meni se svidja slika, ali komsiluku i dalje nije jasno zasto setam ovakva u sred bela dana🤣✔️

A post shared by Ana Rajković (@rajkovic__ana) on Jul 20, 2018 at 7:54am PDT

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.