Izvor: MozzartSport.com, 17.Okt.2021, 14:54

TSC vidi treće mesto, a na putu zahuktali Proleter sa njegovim bivšim trenerom

Kormilar Novosađana Dušan Bajić odlično poznaje tim iz Bačke Topole

Treće mesto je na vidiku, a do njega put vodi preko Novog Sada. TSC danas u jednom od najzanimljivijih duela 13. kola Superlige ide u goste Proleteru, sa ciljem da zaustavi Novosađane koji su u seriji od tri pobede i pokuša da se slavljem popne iznad Čukaričkog (19.05, TV Arena sport).

Klub sa Slane bare je posle veoma lošeg starta uspeo da veže devet bodova u septembru i odmakne >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << se od dna tabele, pa znatno rasterećenije dočekuje utakmicu protiv TSC-a, koji je porazima od Čukaričkog (1:2) i Napretka (1:2) prosuo dragocene bodove i nema monogo prava na grešku ukoliko želi da ostane konkurentan za najviše pozicije.

19.05: (3,20) Proleter (3,25) TSC Bačka Topola (2,30)

Pomoćni trener Topolčana Spasoje Jelačić pred utakmicu u Novom Sadu podsetio da je šef stručnog štaba Proletera njegov kolega i bivši trener TSC-a Dušan Bajić, koga svi u klubu izuzetno cene i poštuju.

"Verujem da će Bajić pokušati da iskoristi činjenicu da poznaje naše igrače. S druge strane, upravo to može da mu napravi dodatno opterećenje. On pojedinačno poznaje svakog našeg igrača i možda mu to stvori dilemu oko toga kako da reši određene probleme", rekao je Jelačić i naglasio da i TSC priprema iznenađenja za bivšeg kolegu za koja ne veruju da ih on očekuje.

Jelačić je istakao da je pred TSC-om neizvesna prvenstvena utakmica u kojoj će biti dosta taktičkog nadmudrivanja između dva stručna štaba koja se dobro poznaju.

"U Novi Sad idemo sa velikim samopouzdanjem i nadom da ćemo uspeti da nastavimo kontinuitet dobrih igara. Nažalost, neke odigrane utakmice na kraju nam nisu donele željeni i zasluženi rezultat. Ipak, ohrabruje nas činjenica da igramo veoma dobro i da stvaramo mnogo šansi u svakom meču. Kvalitet naše ekipe i kvalitet naših igrača sigurno će doći do izražaja", kazao je Jelačić.

------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih?

Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------------------

Sa druge strane, šef stručnog štaba domaćeg tima Dušan Bajić očekuje zahtevnu utakmicu sa rivalom koji ima veliki broj kvalitetnih igrača.

"Prvu nedelju pauze iskoristili smo da se igrači oporave, malo odmore, i kroz rad sa loptom obnove funkcionalne sposobnosti. Zatim je usledio mikro ciklus na tehničko-taktičkom planu i priprema za duel sa TSC-om. Rival ima dosta iskusnih igrača, da pomenem Zeca, Banjca, Tomanovića i druge. Imaju odličan roster i više igrača podjednake vrednosti, odnosno jaku klupu. Sve u svemu, očekuje nas teška i zahtevna utakmica u svim segmentima igre. Moramo biti na ozbiljnom nivou, i kao grupa i kao tim, da bismo zaslužili dobar rezultat", istakao je Bajić.

Posle 11 odigranih utakmica TSC zauzima 4. poziciju na tabeli sa 20 bodova, dok je Proleter trenutno 11. na tabeli sa 14 sakupljenih bodova.

SUPERLIGA SRBIJE – 13. KOLO

Petak

Novi Pazar - Spartak 0:1 (0:0)

/Tufegdžić 71/

Voždovac - Napredak 0:0

Subota

Kolubara - Crvena zvezda 1:7 (0:6)

/Dragović 8, Ben 16, Ivanić 19, 36, Pavkov 24, 42, Lazetić 88 - Mladenović 86/

Čukarički – Vojvodina 1:1 (0:1)

/Tošić 68 – Mrkaić 45/

Nedelja

17.00: (1,07) Partizan (13,0) Radnik Surdulica (25,0)

19.05: (3,20) Proleter (3,25) TSC Bačka Topola (2,30)

Ponedeljak

17.00: (2,65) Metalac (3,20) Mladost Lučani (2,75)

Odloženo

Radnički Niš - Radnički Kragujevac

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.