TRANSFERI (13. januar): Potpisao Turan! Dortmund kupio štopera od 25.000.000 evra, dug red za Alisona, Napoli bira - Deulofeu ili Verdi

Izvor: MozzartSport.com, 13.Jan.2018, 11:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TRANSFERI (13. januar): Potpisao Turan! Dortmund kupio štopera od 25.000.000 evra, dug red za Alisona, Napoli bira - Deulofeu ili Verdi

Na portalu MOZZART Sport ispratite aktuelna dešavanja sa fudbalske pijace

SVE KVOTE ZA PRELAZNI ROK - IGRAČI

(klik na opciju "SVI DANI", pa na "SPECIJALI")

Polako, ali sigurno stigli smo do kraja još jednog druženja na transfer pijaci. Nije ovo bio preterano uzbudljiv dan, što je bilo i očekivano, jer su se igrale utakmice u najjačim ligama, a evo transfera koji su obeležili današnji dan:

*Real, PSŽ i Liverpul interesuju >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << se za golmana Rome Alisona

*Napoli je sve dalje od Deulofeua, a sve bliže Simoneu Verdiju

*Arsenal je nastavio kontakte sa Brazilcem Malkomom (Bordo)

*Lester je doveo napadača Fusenija Dijabatea iz Ajačija

*Arda Turan je predstavljen kao novi fudbaler Bašakšehira

*Crvena zvezda je promovisala El Fardu Bena pojačanje iz Olimpijakosa

*Nemanja R. Miletić možda napusti Partizan tokom januara

*Nikola Maksimović je odbio tri ponude iz Serije A

*Barselona je promovisala defanzivca Džerija Minu

*Borusija je kupila Manuela Akanđija iz Bazela za 25.000.000 evra

*Nikulae Stančiju na korak je od prelaska u Spartu iz Praga


22.29 - Menadžer Mančester Junajteda Žoze Murinjo želi da ukrade Lajpcigu planirano pojačanje u vidu talentovanog Umara Embaloa (16) iz Benfike. Miror u sutrašnjem izdanju piše da Crveni đavoli pomno prate mladog napadača koga skautiraju i Real i Barselona.

22.18 - ODBIJENO: Levi bek Intera Davide Santon odbacio je ponude Betisa i Galatasaraja jer ga ne zanima odlazak iz Milana ove zime. Gazeta javlja da se Njukasl ne predaje i želi da vrati svog nekadašnjeg prvotimca.

22.02 - Agenti Brazilca Malkoma bili su danas u Londonu na pregovorima sa Arsenalom. Međutim, ništa još nije precizirano, pa ni kada će transfer biti realizovan u januaru ili u junu. Dosta zavisi i od odlaska Aleksisa Sančeza jer je Brazilac planiran za njegovog naslednika.

21.52 - Pored Benfike i Galatasaraja, još dva kluba pokazuju interesovanje za desnog beka Rome Bruna Peresa. Radi se o Votfordu i Brajtonu, a Roma traži 10.000.000 evra.

21.35 - Loik Remi je na korak od Trabzona. Detalji saradnje su dogovoreni, nekadašnjem napadaču Čelsija će pripasti 1.500.000 evra po sezoni plus bonusi.

21.22 - Rumunski plejmejker Nikulae Sančiju (24) sutra putuje u Prag na finalne pregovore sa Spartom. Anderleht će za njegov transfer inkasirati 5.000.000 evra. 

21.12 - Engleski tabloid Dejli Star tvrdi da ima ekskluzivu. On piše, pozivajući se na američki Bličer Riport, da je Liverpul na korak od kupovine reprezentativca SAD-a Kristijana Pulišića iz Borusije Dortmund za 100.000.000 funti, odnosno 112.500.000 evra. Pitanje je samo koliko ima istine u tim tvrdnjama...

20.55 - Inter je ponudio Marcela Brozovića Sevilji. Skaj Sport Italia javlja da Neroazuri zbog finansijskog fer-pleja moraju hitno da prodaju igrače na koje više ne računaju i da je Hrvat ponuđen novom treneru tima iz Andaluzije Vinćencu Monteli.

20.46 - ZVANIČNO: Reno Vilmots (20), sin nekadašnjeg selektora Belgije Marka Vilmotsa, nastavlja karijeru u Italiji u redovima drugoligaša Avelina.

20.38 - ZVANIČNO: Mladi ukrajinski defanzivac Dmitro Litvin (21) napustio je Benfiku i pojačao Zarju iz Luganska sa kojom je potpisao trogodišnji ugovor.

20.29 - Portuglaski O'Žogo piše da je Bajern označio fudbalera Sportinga Želsona Martinsa kao potencijalnu zamenu za Robena i Riberija. Videćemo da li će i kada Bavarci zaista krenuti u realizaciju ovog posla.

20.11 - Još malo o Aleksisu Sančezu i Mančester Junajtedu. Poznati ostrvski novinat Met Lou tvrdi da će Crveni đavoli morati da isplate menadžeru Čileanca preko 10.000.000 evra na ime provizije ukoliko žele da obezbede njegove usluge.

19.55 - Vučica je blizu razlaza sa desnim bekom Brunom Peresom kojeg bi radije da proda Benfiki za 10.000.000 evra nego d austupi Galatasaraju koji se nudi da pozajmi Brazilca do kraja sezone.

19.41 - Bez obzira što je Roma vrlo zagrejana za njega, defanzivac Sampdorije Bartoš Berezinski neće promeniti sredinu ove zime. Njegov agent kaže da pregovri dolaze u obzir tek posle Svetskog prvenstva u Rusiji.

19.28 - Fjorentina je bacila oko na Joana Kabaja iskusnog vezistu Kristal Palasa koji je dostupan po znatno nižoj ceni s obzirom na to da mu ističe ugovor kroz šest meseci. Ipak, Viola okleva sa ponudom jer je Francuz zašao u godine, sutra puni 32.

19.15 - Džoni Evans je prvi u redu za prodaju, ali menadžer VBA Alan Pardju kaže da nema nijednu zvaničnu ponudu za njega, ni od Arsenala ni od Mančester Sitija.

"Niko nam ništa nije poslao", rekao je Pardju.

19.02 - Krotone želi da se pojača u borbi za opstanak, a izbor trenera Valtera Zenge je nekadašnji vezista Breše, Torina i Napolija Omar El Kaduri (27), koji trenutno nastupa za solunski PAOK. Ipak, pitanje je da li će Grci hteti da ga puste.

18.49 - Talentovani Nikolo Barela (20) nikoga nije ostavio ravnodušnim ove jeseni u dresu Kaljarija. Traži ga pola Italije, a izgleda da mu je suđen dres Juventusa koji je već kontaktirao njegovog agenta Alesandra Beltramija sa kojim se sastao u Milanu, pišu loklani mediji sa Sardinije.

18.36 - ZVANIČNO: Arda Turan u dresu novog kluba Bašakšehira.

18.20 - Narednih 72 sata odlučujući su u transferu Gustava Gomeza u Boku Juniors. Paragvajac se dogovrio sa argentinskim velikanom, ali je potrebno da Boka ubedi i Milan da prihvati njihove uslove - pozajmicu na godinu i po dana uz otkup za 5.000.000 evra.

18.08 - Santos i Inter teško uspevaju da se sporazumeju oko Gabigola. Milanski tim traži 3.000.000 evra, kao i da brazilski tim preuzme plaćanje 30 odsto zarade kako bi im poslao fudbalera na pozajmicu.

17.55 - Dris Mertens i Napoli su blizu novog ugovora. Izgleda da je Belgijanac prihvatio predlog predsednika De Laurentisa od 5.000.000 evra po sezoni, ali uz uslov da se izbriše dosadašnja klauzula o slobodi koja iznosi 28.000.000.

17.39 - Dani Sebaljos može da se vrati u Betis. Nije se mladi reprezentativac Španije proslavio u Realu pa bi mu promena sredine na šest meseci prijala.

"Kada je odlazio rekao sam mu da će biti teško u Realu. Mlad je, ima vremena za njega, možda mu povratak kod nas bude prijao", izjavio je trener Betisa Kike Setijen.

17.19 - Riki Alaverz nije više potreban Sampdoriji. Klub iz Ligurije stavio ga je na transfer listu sa namerom da prihvati neku od ponuda iz Meksika i Argentine od klubova koji se interesuju za njega.

17.02 - Golman Rome Alison raspalio je maštu navijača Livepula i PSŽ-a.

"Srećan sam u Romi, ali nikad ne znate šta nosi dan, a šta noć. Moja budućnost je u božjim rukama", poručio je brazilski čuvar mreže.

16.50 - Aruna Kone je sve bliži Levanteu. Čim klub iz predgrađa Valensije uplati 1.500.000 evra na račun Sivasa, iskusni napadač će zadužiti crveno-plavu opremu.

16.43 - Frka oko Kajla Larina. Bešiktaš je objavio na svom zvaničnom sajtu da je postigao dogovor sa fudbalerom Orlando Sitija oko transfera na Bosfor, ali je američki klub reagovao i poručio da ništa nije gotovo i da je Kanađnanin i dalje igrač ekipe sa Floride sa kojom ima ugovor do 2019. godine. Iz SAD-a prete i tužbom...

16.30 - Već nekoliko prelazanih rokova Danijele Rugani je na meti engleskih klubova, a najviše se interesuje Sautempton. Ipak, Juventus ne želi da ga proda, bar ne u januaru, pa će Sveci morati da potraže neku drugu alternativu.

16.25 - ZVANIČNO: Iskusni Argentinac Lukas Barios (33) prešao je iz Gremija u Argentinos Juniors kao slobodan igrač.

16.14 - Francuski L'Ekip ponovo seli Ngoloa Kantea u Pari Sen Žermen. Ugledni list najavljuje veliki transfer francuskog reprezentativca za leto, nakon što iskusnom Tijagu Moti istekne ugovor na Parku prinčeva 30. juna.

15.59 - Pitate nas uporno da li ima nešto za Marselj, ali moramo da razočaramo - nema previše toga. Jedino što smo uspeli da nađemo jeste da uprava Olimpika nije zadovoljna napadačkim kadrom i da će se možda ići po još jedno pojačanje u ofanzivi do kraja prelaznog roka.

15.45 - GOTOVO: Švajcarski renomirani list Blik tvrdi da je dogovoren transfer Manuela Akanđija iz Bazela u Dortmund za gotovo 25.000.000 evra! On je napustio Bazelov trening kamp u Marbelji kako bi došao u Dortmund na medicinske preglede! Opširnije OVDE!

15.37 - Stefan Sesenjon bi mogao vrlo brzo da napusti redove Monpeljea i preseli se u Karabuk ili Osmanli, tvrdi L'Ekip. Navodno, Sesenjon ima ponudu na godinu dana, plus još godinu dana opcije automatskog produžetka saradnje. Kao njegova zamena u Monpeljeu pominje se odavno zaboravljeni Anri Seve.

15.25 - Verovali ili ne, ali Atletik Bilbao bi uskoro mogao da dovede prvo pojačanje u poslednje dve i po godine. I to iz Rumunije! Radi se od Kristijanu Ganei iz Vitorula, a posao bi mogao da bude zaključen tokom vikenda. Rumunski mediji tvrde da će transfer biti milion evra, u Španiji uveravaju da neće biti veći od 700.000 evra.

15.18 - ZVANIČNO: Posle El Fardu Bena Crvena zvezda predstavila je i drugo pojačanje - Stefana Hajdina! Više informacija OVDE.

15.11 - Benevento je predstavio veliko pojačanje, napadača Šeika Dijabatea iz Osmanlija. U pitanju je šestomesečna pozajmica, bez prava otkupa ugovora.

15.05 - Zanimljivo, Leroj Sane je u razgovoru za engleske medije poručio da se ne plaši dolaska Aleksisa Sančeza i poručio da bi Mančester Siti trebalo da dovede Čileanca već ove zime.

14.59 - POTVRĐENO: I Mihael Kron Deli dobio je dozvolu da ode. Ali, od Sevilje, naravno. To je poručio i Vićenco Montela.

14.52 - POTVRĐENO: Davi Klasen može da ide iz Evertona već ove zime! I to samo šest meseci pošto je stigao na Gudison za 27.000.000 evra...

„Nije u dobroj formi. On želi da se bori za mesto u timu, ali još i pre nego što sam ja došao drugi su pokazali da zaslužuju mesto pre njega. Šteta. Prvo zbog kluba, drugo zbog igrača. On je dobra osoba i mlad igrač, ali sada nema mesta za njega u timu“, kaže Sem Alardajs.

14.44 - Zvezdin štoper Ze Markos karijeru nastavlja u Radu. Opširnije OVDE.

14.29 - ZVANIČNO: Džeri Mina predstavljen kao novo pojačanje Barselone i to na vrlo zanimljiv način. Više OVDE.

14.23 - Nije samo Napoli u problemu sa Barselonom, već i Inter zbog Rafinje! U izmaglici su i priče sa Ramiresom i Nikolasom Gaitanom. Opširnije OVDE.

14.15 - NOVOST: Nikola Maksimović se seli u Bundesligu, pošto je odbio ponude Viljareala, Bolonje i Sasuola! Više OVDE.

14.08 - Milanski dnevnik Gazeta delo Sport tvrdi da Lukas Bilja ima aktivne ponude iz Kine. Njegov agent će se uskoro naći sa direktorom Milana Masimilijanom Mirabelijem, kako bi se definitivno rešila budućnost iskusnog argentinskog veziste.

14.02 - Kako je Simone Verdi praktično na izlaznim vratima Bolonje, u klubu se aktivno radi na dovođenju naslednika. Prva meta je talentovani igrač Juventusa Rikardo Orsolini, inače malo korišćen u Atalanti ove sezone. Njegov agent Donato di Kampli radi na tome da se transfer završi što pre.

13.59 - Atalanta je angažovala vezistu Bolonje Luku Rica na pozajmicu do kraja sezone, uz opciju kupovine-

13.53 - Nemački mediji tvrde da je Dortmund već pronašao dva pojačanja za naredno leto i oba dolaze iz Kelna. Navodno, ukoliko Keln ispadne u Cvajtu Timu Hornu će se aktivirati otkupna klauzula od 6.000.000 evra, a Žonasu Morenu od 10.000.000 evra.

13.43 - Nikolas Gaitan je na pragu odlaska iz Atletika, samo je pitanje hoće li to biti Premijer liga (Sautempton, Votford) ili Serija A (Inter). Mada bi u Engleskoj dobio više para, Gaitanu navodno više odgovara transfer u Inter, jer želi da igra u jačoj konkurenciji i tako obezbedi mesto u reprezentaciji Argentine za Mundijal.

13.35 - Još malo vesti sa Čizme. Nedavno se pojavila vest da je Juventus dogovorio transfer Denisa Prata iz Sampdorije, ali istina je izgleda malo drugačija...

„Apsolutno nije tačno da postoji bilo kakav dogovor sa Juventusom. Sve što mogu da kažem je da je Prat pokazao veliki potencijal i da igra u vrhunskoj formi. On je srećan u Sampdoriji, a verujem da će biti još bolji do kraja sezone“, tvrdi Pratov agent Martin Riha.

13.24 - Stefan El Šaravi navodno se nalazi na radaru nekoliko premijerligaških klubova iz sredine tabele, ali se o imenima ne priča. Informaciju donosi Rai.

13.15 - Spal je zvanično doveo levog beka Atalante Bukarija Dramea. Radi se o pozajmici uz opciju produžetka ugovora na još godinu dana. Drameu je ugovor sa Atalantom ističe na leto.

13.07 - Najsvežija vest - L'Ekip u današnjem broju ističe da je Mančester Siti u poslednjih deset dana održao ceo niz razgovora sa upravom Nice oko potencijalnog transfera Žan Mišela Serija i da želi da plati otkupnu klauzulu od 40.000.000 evra. Navodno, pitanje je samo da li će transfer biti aktiviran sad ili u julu. Doduše, Siti stvarno traži naslednika Fernandinju, a u igri je Fred, o čemu smo već pisali.

12.59 - Italijanski mediji pišu da Everton Luiz želi samo u Spal. Njihova saznanja su da Everton nije došao na početak priprema jer želi da isforsira transfer u Spal, iako je ovde poznato da je Brazilac dobio dodatnih pet dana odmora zbog porođaja supruge. Podsetimo, iz Partizana su otkrili da Everton ima aktivnu ponudu iz Belgije.

12.48 - Superligaški transfer: Zoran Rendulić se vratio na mesto uspeha. Opširnije OVDE.

12.39 - Menadžer VBA Alan Pardju govorio je javno o mogućnosti da Džoni Evans pojača Mančester Siti. On je poručio da neće još dugo čekati potencijalne kupce (navodno i Arsenal u igri), jer želi da zna na koga može da računa u nastavku sezone.

12.32 - Partizan dobio ponudu od 800.000 evra za Nemanju R. Miletića iz Orlanda! Opširnije OVDE.

12.22 - Novo pojačanje Crvene zvezde El Fardu Ben dao je prvi intervju po dolasku u Ljutice Bogdana. Opširnije možete pročitati OVDE, a detaljno predstavljanje novog Zvezdinog strelca po našim saznanjima možete videti OVDE.

12.16 - Ako još niste videli sve detalje Mesijevog monstroznog ugovora sa Barselonom, vreme je da to učinite odmah! Opširnije OVDE.

12.09 - GOTOVO: Arda Turan je novi igrač Istanbul Bašakšehira! Sve detalje možete naći OVDE!

12.02 - Dva potpisa u Mančester junajtedu - mladi centralni vezista Arnau Puigmal (17) potpisao je profesionalni ugovor, a stigao je i talentovani 15-godišnjak Koventrija Čarli Mekan. Transfer je dogovoren još u septembru, ali je sada realizovan.

11.52 - ZVANIČNO: Vratio se Lendon Donovan! Američki veteran izašao je iz penzije drugi put u poslednje tri godine i potpisao jednogodišnji ugovor sa meksičkim Leonom.

11.43 - Problemi na relaciji Votford - Velez. Naime, klub iz Buenos Ajresa je objavio da je pozajmica Maura Zaratea pre nego što su pregovori završeni. Sada Stršljenovi žele oko 100.000 evra od Veleza na ime načinjene štete.

11.35 - ZVANIČNO: Lester je doveo 22-godišnje napadača Gazelek Ajačija Fusenija Dijabatea. O napadaču iz Malija se ne zna mnogo, ali treba obratiti pažnju na njega, pošto je Lester poznat po dobrom njuhu za afričke igrače i one sa afričkim korenima. Tako su, između ostalih, dovedeni Ngolo Kante i Rijad Marez... Transfer je vredan između 3.500.000 i 5.000.000 evra, a ugovor je potpisan na četiri i po godine. Opširnije OVDE.

11.29 - Evo novosti za navijače Crvene zvezde - Trabzon je obnovio interesovanje za Slavoljuba Srnića. Podsetimo, on se u vezu sa Trabzonom dovodio i pre nekoliko sedmica, kada smo pisali da bi mogao da ode u paketu sa Damijanom Le Talekom. Ali, priča se u međuvremenu izjalovila.

11.23 - ODBIJENO: Benfika je odbila Bešiktaševih 10.000.000 evra za Andersona Talisku. Navodno, turski šampion počeo je da gleda Danija Velbeka.

11.15 - Da li znate ko će postati najskuplji 16-godišnjak u istoriji fudbala? Opširnije OVDE.

11.07 - Triling kao garancija mira u Juventusu! Han od leta da se podmiri azijsko tržište. Više OVDE.

1​0.56 - Idemo sada do Francuske. Lukas Moura odbio je Nant, iako je prvi čovek kluba Valdemar Kita vrlo uporan da Klaudiju Ranijeru obezbedi veliko pojačanje. Italijan ne razume Mourin potez, pošto bi mu Nant obezbedio sigurno mesto u timu, šest meseci uoči Mundijala u Rusiji.

10.51 - Bilo je priče da Dejvid Mojes nije zadovoljan Čičaritom i da želi da ga se reši ove zime, pošto unosi razdor u tim zbog visokih primanja, a slabog učinka. Takođe, šuškalo se da je transfer Dijafre Sakoa u Kristal Palas za 12.000.000 evra gotova stvar, ali se Palas sada nećka.

A, šta kaže Mojes?

"Ne želim da iko od napadača ode ove zime. Treba da se pojačamo, ne da prodajemo. Cilj mi je da zadržim ceo tim na okupu", kaže Škot.

10.47 - Bićemo još malo u Londonu. Skaj Sport iznosi saznanje da će Arsenal svim silama krenuti po potpis Malkoma iz Bordoa ukoliko ove zime proda Aleksisa. Pisali smo već da Arsenal traži 40.000.000 evra od Junajteda i Sitija za Čileanca, navodno iz prikrajka vreba i Čelsi, ali zasad nema konkretnih dešavanja.

10.43 - Povratak Rahmana Babe u Šalke stvar je dana, javlja Kiker. Pregovori sa Čelsijem idu pravim smerom, ali na kraju ipak neće biti transfer, već opet pozajmica, baš kao prošle sezone. Videćemo kakvi će detalji biti.

10.35 - Selimo se na Ostrvo, gde je dosta prostora uzela priča oko Sitijevih planova da angažuju Freda iz Šahtjora. Priča je već poznata, ali kako je sve izglednije da bi posao sa Aleksisom Sančezom za ovu zimu mogao da propadne, a Žoze Murinjo navodno hoće i vedetu Šahtjora, Siti je poslao zvaničnu ponudu ukrajinskom gigantu - 50.000.000 evra. Čeka se odgovor.

10.29 - Ostajemo još malo na Čizmi. Napolijeva situacija sa kupovinom krilnih napadača se zakomplikovala. Đerar Deulofeu, koji je praktično već bio viđen u Napulju, traži previsoku platu, a u međuvremenu je dogovoren transfer Simonea Verdija iz Bolonje. Konačna odluka bi trebalo da padne u ponedeljak. Opširnije OVDE.

10.25 - Udarna priča ovog jutra u Italiji je interesovanje evropskih velikana za Rominog golmana - Alisona! Jedinica Brazila i Vučice brani u nikad boljoj formi, a italijanski Skaj tvrdi da su Real, Liverpul i PSŽ ozbiljno zagrizli mamac. Doduše, Realove prve opcije su Tibo Kurtoa i David De Hea, Alison je na radaru, dok Liverpul i PSŽ iskaču kao dva najozbiljnija kupca! U igri je 50.000.000 evra. Opširnije OVDE.

Dobro jutro, poštovani čitaoci portala MOZZART Sport.

Novi dan, novi izazovi. A verujemo da će ih danas biti, bar u najavi, dosta. Treba znati da tokom vikenda ne rade predstavništva praktično svih najjačih liga, pa bismo danas i sutra mogli samo da dobijamo eventualne potvrde novih transfera, ili ozvaničenje onih koji su papirološki prošli do petka.

Pre nego što krenemo u nove priče sa pijace, podsetite se OVDE šta se to dešavalo juče.

Detaljno o najbitnijim vestima iz prelaznog roka možete da čitate u našem SPECIJALU ili klikom Na tag "Zimski prelazni rok 2018".

Podsećamo vas da vam kladionica MOZZART u danima zimske fudbalske pijace nudi nešto jedinstveno i premijerno na ovim prostorima - da pogađate gde će ko preći od velikih zvezda! I da zaradite ako vam je „dobra teorija“. Spremili smo vam specijalnu ponudu za najveće transfere ove zime. A biće ih još... Više možete pronaći OVDE.

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Romin čuvar na ceni, 50.000.000 evra u igri, a u redu stoje PSŽ, Liverpul, Real...

Izvor: MozzartSport.com, 13.Jan.2018

Vučica može da bira ponude....Nije Roma opet na šampionskom nivou, odnosno daleko je od borbe za titulu koju će do kraja verovatno voditi samo Juventus i Napoli. Mnogo toga fali Romi kako bi bila konkurentnija, od centarfora, do nekoliko defanzivnih rešenja, a jedna od najsvetlijih tačaka je golman...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.