TOG DANA IZGUBILI SMO NAJBOLJEG: Navršava se 50 godina od pogibije legendarnog SRPSKOG košarkaša (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Jun.2019, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TOG DANA IZGUBILI SMO NAJBOLJEG: Navršava se 50 godina od pogibije legendarnog SRPSKOG košarkaša (VIDEO)

Niko mu nije bio ravan.

Tog drugug juna 1969. godine poginuo je jedan od najboljih jugoslovenskih sportista svih vremena, Radivoju Korać. Neprikosnoveni mađioničar u igri pod obručima preminuo je posle saobraćajne nesreće koju je doživeo na putu ka Sarajevu, a imao je samo 30 godina.

Reč "dominacija" bila je sinonim za njegovo ime. Bio je sedam puta zaredom najbolji strelac jugoslovenske lige sa prosekom poena po utakmici od 32,7. Takođe, bio je poznat i po >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << svom karakterističnom izvođenju slobodnih bacanja, koje se još popularno naziva i iz "bunara".

Postoji i ona priča da je ubacio 100 bacanja iz isto toliko pokušaja, a o tom poduhvata propoveda se i i danas. Korać je u svojoj karijeri igrao za OKK Beograd, Padovu i Standard iz Liježa, a FIBA je 1971. godine proglasila jedno evropsko takmičenje po njegovom imenu. Danas, Kup Srbije se nosi naziv po ovom legendarnom košarkašu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.