TEK SU JOJ 22 GODINE: Naomi Osaka postala najplaćenija sportistkinja sveta

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Maj.2020, 20:02

TEK SU JOJ 22 GODINE: Naomi Osaka postala najplaćenija sportistkinja sveta

Japanka svrgnula sa trona Serenu Vilijams.

Japanska teniserka Naomi Osaka sa 22 godine postala je najplaćenija sportistkinja na svetu pošto je u prethodnih 12 meseci zaradila 37,4 miliona dolara od nagrada sa turnira i sponzora, preneo je Forbs. To je za 1,4 miliona više od Serene Vilijams koja je najplaćenija sportistkinja bila četiri godine uzastopno.

Osim toga, Osaka je oborila i rekord po zaradi u jednoj godini koji je držala odnedavno penzionerka Marija Šarapova. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Ruskinja je 2015. zaradila 29,7 miliona dolara. Među 100 najplaćenijih sportista sveta, Osaka je zauzela 29. poziciju, dok je Serena Vilijams 33, a Forbs je najavio da će kompetnu listu objaviti naredne nedelje.

According to Forbes, Naomi Osaka is now the highest-paid female athlete in the world, and possibly in history.

Not bad for a 22-year-old. https://t.co/7iICFHJ2ED

— Ben Rothenberg (@BenRothenberg) May 22, 2020

Japanka je dvostruka grend slem šampionka, bila je i prva igračica sveta, a trenutno ima 15 sponzora među kojima su i neki veliki svetski brendovi.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Julijana Trigubčak, poznata hokejaška navijačica.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.