Izvor: MozzartSport.com, 28.Jul.2021, 11:06

Svi su videli zlato, ali su basketaši stali kad nisu smeli

Rusija slavila u polufinalu, sledi borba za bronzanu medalju sa Belgijom

Velika šteta... Reprezentacija Srbije u basketu 3X3 ostala je bez plasmana u veliko finale Olimpijskih igara, pošto je u polufinalu poražena od Rusije rezultatom 21:10.

Orlovi su odigrali ubedljivo najslabiji meč na turniru, od starta su bili u kontraritmu, drhtala im je ruka na šutu u ključnim momentima, a ni odbrana nije bila na potrebnom nivou. Rusi, koje su naši reprezentativci savladali >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << juče sa ubedljih 21:10 u poslednjem okršaju grupne faze, imali su mnogo više energije, pa su na kraju apsolutno zasluženo stigli do velikog finala. Juče su očigledno svesno spustili gas, da bi danas bili na željenom nivou.

Naši reprezentativci očigledno nisu na najbolji način tempirali formu, bili su na vrhuncu pre vremena, pa će im biti prilično teško da se podignu do borbe za treće mesto. Borba za bronzano odličje kreće u 14.15 po našem vremenu. Rival će nam biti selekcija Belgije.

Vrlo je teško objasniti šta se desilo sa srpskim timom u polufinalu. Ekipa koja je letela po terenu u grupnoj fazi i prilično lagano čistila put pred sobom danas je izgledala tromo, bezidejno... Naravno, treba pohvaliti i rusku odbranu, svi putevi ka košu su bili zatvoreni, nije bilo prostora za prave akcije, nije bilo prilike za lake šuteve, pa je Srbija na dva minuta do kraja bila na svega sedam postignutih poena.

Sa druge strane, Orlovi su brzo stigli do velikog broja faulova, pa su na kraju posao dodatno otežala i slobodna bacanja. Rusi su i njih gađali bez greške (5/5).

Kod Rusije je dominirao Aleksander Zuev koji je ubacio 11 poena za Rusiju, dok je pet ubacio Ilija Kapenkov. Kod Srbije nije bilo svetle tačke. Dušan Domović Bulut je bio najefikasniji sa pet postignutih poena, po dva su dali Ratkov i Vasić, a samo jedan Dejan Majstorović i to sa linije penala.

Rusi su uspešno otklonili naše najjače oružje, Bulut nije imao prostora da se razmahne, dok je Majstorović iz igre šutirao 0/7.

Drugo polufinale je zakazano za 11.40 po našem vremenu.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.