Izvor: MozzartSport.com, 11.Maj.2021, 18:59

Svi su arhivirali Evropsku Superligu, osim Juventusa! Predsednik FS Italije: Moram da štitim takmičenje, a ne klubove pojedinačno

Uzbudljivo na Apeninima

Italijanski klubovi odžali su sastanak sa čelnicima tamošnje Fudbalske federacije, kako bi se stavila tačka na namere oko formiranja Evropske Superlige. Dok jedni, poput izvršnog direktora Intera Bepea Marote, uveravaju da je ideja stavljena u arhivu, prvi čovek Torina Urbano Kairo smatra da Juventus to nijednim potezom nije nagovestio. To se donekle moglo zaključiti i izjavama prvog čoveka tamošnjeg fudbala Gabrijelea Gravine >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << .

UEFA je već zapretila da će oštro sankcionisati one koji ne budu jasno potvrdili da nemaju nameru da ponovo prave slične planove.

"Priča o Superligi je arhivirana. Svi učesnici su izrazli spremnost da se stave na raspolaganje kako bismo pronašli model održivosti. Suočili smo se sa različitim pitannima u klimi velike srdačnosti. Napravili smo analizu italijanskog fudbala u odnosu na ostatak Evrope, zaključak je izuzetno pozitivan u pogledu aspekta koji su nas doveli do ovog ćorsokaka", rekao je Marota.

Kairo je bio daleko manje optimističan nego Marota.

"Ne čini mi se da je Juventus napravio korake unazad. Na zvaničnom nivou nisam to video, kao što je uradio Inter sa ostalih osam klubova. Superliga se ne može igrati sa tri kluba. Za timove Superlige postoje pravila koje će FS Italije i UEFA pripremiti za učešće u prvenstvima i kupovima", rekao je Kairo.

Predsednik Saveza Gabrijele Gravina veruje da će se pronaći zajednička reč sa Juventusom.

"Moram da zaštitim takmičenje, a ne klubove pojedinačno. Naravno da sam razgovarao sa Anjelijem, moja je dužnost da tražim dijalog i pronalazim rešenja. Pored izbora koje će on doneti, osećam da imamo ono što je potrebno za prevazilaženje pozicija koje su trenutno udaljene. Postoje pravila bez obzira na ekonomsku moć klubova ili veličinu njihove baze navijača", rekao je Gravina

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.