Izvor: MozzartSport.com, 08.Maj.2021, 15:10

Svi beže od Bundeslige, Grojter i Fortuna se plaše promocije (VIDEO)

Osnabrik i Braunšvajg udruženim snagama pogurali Vircburger u treći rang

Kao da nikome nije milo da se vrati u Bundesligu. Biće pravi spektakl u poslednjem kolu, ništa do tada neće biti rešeno. Utrkuju se timovi sa čela tabele u kiksevima, a danas su za to zaslužni Grojter Firt i Fortuna. Detelinari su podelili bodove sa Karlsrueom (2:2), a Fortuna sa Braunšvajgom (2:2).

Kako se ulazi u sam finiš, tako glavni kandidati za promociju u Bundesligu imaju sve više >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << poteškoća da osvajaju bodove. Svi su krahirali u poslednje vreme, nema ekipe koja nije isputila bodove i zbog toga se putnici u elitno društvo i dalje ne naziru.

Klimava je odbrana Grojter Firta, počeli su to da koriste i timovi sa dna, a ne isključivo pretendenti na diretnu promociju. Treću utakmicu u nizu su detelinari primili dva gola, što je podatak za zabrinjavanje. Nadvisio je Filip Hofman čuvara na startu utakmice i zatresao mrežu. Hladan tuš za Grojter.

Uspeo je domaćin brzo da se vrati u igru. Prekid je došao glave Karlsrueu. Očajno su branili ubacivanje, ostavili su Havarda Nilsena samog, a njemu nije bilo teško da zatrese mrežu. Uhvatio je volej i vratio stvari na početak. Ipak, taj rezultat nije ostao dugo na snazi. Novom greškom su igrači Grojter Firta omogućili gostima da dođu do nove prednosti, a u kaznenom prostoru se najbolje snašao Marko Tijede.

Veliko je pitanje da li bi Detelinari stigli i do boda da sudija nije pokazao na belu tačku u 70. minutu. Nije poklekao pod pritiskom Branimir Hrgota, rutinski je izveo jedanaesterac i izvukao remi.

Braunšvajg i Osnabrik su udruženim snagama pogurali Vircburger Kikerse u treću ligu. U direktnom duelu timova koji se bore za opstanak, Osnabrik je nadigrao ekipu Vircburgera (3:1). Poništila je video tehnologija gol Vircburgeru i osujetila domaćina da stigne u završnici do preokreta. Dotuklo je to Radživa van La Paru i drugove, primili su dva brza gola i vremena za povratak nije bilo.

A, na ruku im nije išao ni rezultat između Braunšvajga i Fortune (2:2). Tim iz Dizeldorfa je kiksnuo, propustio je priliku da u potpunosti uhvati priključak sa vodećim timovimai u neku ruku je zaslužan za guranje Vircburgera u ponor. Mada, do toga bi došlo pre ili kasnije.

CVAJTA - 32. KOLO

Hanover - Darmštat 1:2 (0:0)

/Dukš 50 - Mehlem 55, Honsak 68/

Kil - Sankt Pauli 4:0 (2:0)

/Arslan 22, Bartels 24, 49, Sera 67/

Subota

Fortuna Dizeldorf - Braunšvajg 2:2 (1:0)

/Kovnacki 42pen, Apelkamp 60 - Bar 51, Kaufman 68/

Grojter Firt - Karlsrue 2:2 (1:2)

/Nilsen 26, Hrgota 70pen - Hofman 4, Tijede 36/

Vircburger - Osnabrik 1:3 (0:0)

/Ronštat 66 - Santos 51, Tarertšofer 80, Rejs 85/

Nedelja

13.30: (1,57) Bohum (4,00) Regenzburg (6,00)

13.30: (2,80) Aue (3,35) Paderborn (2,50)

13.30: (2,20) Heldenhajm (3,40) Zandhauzen (3,30)

Ponedeljak

20.30: (1,75) Hamburg (3,60) Nirnberg (4,90)

***Kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.