Svetski rekord Magnusa Karlsena: 101 partija bez poraza

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Okt.2019, 13:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svetski rekord Magnusa Karlsena: 101 partija bez poraza

Aktuelni svetski šampion u šahu, norveški velemajstor Magnus Karlsen, postavio je svetski rekord od 101 meča bez poraza.

On je u poslednjem kolu takmičenja na ostrvu Man odigrao remi sa Levonom Aronijanom iz Jermenije i tako je produžio seriju na 101 uzastopni meč bez poraza.

"Osećao sam da je 100 magičan broj. Nikad nisam mislio da ću ostvariti nešto tako, ali moram priznati da sam imao i sreće", izjavio je Karlsen posle partije.

Prethodni rekord >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << od 100 partija bez poraza na rangiranim turnirima postavio je Kinez Din Liren.

Karlsen nije izgubio partiju klasičnog šaha od 31. jula prošle godine, odnosno 447 dana, a za to vreme je ostvario 33 pobede i 68 remija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Svetski rekord Karlsena, 101 partija bez poraza

Izvor: B92, 22.Okt.2019

Aktuelni svetski šampion u šahu, norveški velemajstor Magnus Karlsen, postavio je svetski rekord od 101 meča bez poraza...On je u poslednjem kolu takmičenja na ostrvu Man odigrao remi sa Levonom Aronijanom iz Jermenije i tako je produžio seriju na 101 uzastopni meč bez poraza..."Osećao sam da...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.