Sveti gral je blizu, Liverpul dobio derbi, Gvardiola će pričati samo o suđenju!

Izvor: Sportske.net, 10.Nov.2019, 20:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Sveti gral" je blizu, Liverpul dobio derbi, Gvardiola će pričati samo o suđenju!

Liverpul čini se dugi niz godina nije bio u ovakvoj situaciji, hoće li čekanje na na titulu biti završeno? Sudija Majkl Oliver će biti meta Sitija u narednim danima?

Košmaran start derbija za Mančester Siti, iako su preuzeli inicijativu na početku već nakon pet minuta "Enfild" je proključao. Svemu je prethodio napad Sitija, lopta je pogodila u ruku Aleksandera Arnolda. Gosti su reklamirali penal, međutim Majkl Oliver je ostao nem.

U kontri, odbijena lopta stiže >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << do Fabinja koji je raspalio sa 20 metara, Bravo nemoćan, ovo je ono što je bilo potrebno Klopu, rani gol. Posle toga je Sterling probao glavom, ali je novi šok usledio nekoliko minuta kasnije.

Blickrig Liverpula, projektil Fabinja, da li je sve počelo od sudijske greške na štetu "Građana"?! https://t.co/pOgs04UL0S

— Sportske.net (@sportske) 10. новембар 2019.

Još jedna kontra, sjajno se otvorio neumorni Robertson je idealno centrirao, Salah glavom postiže šesti gol u sezoni, 2:0, Siti na kolenima.

Napadali su "Građani", imao je Aguero šansu, prva odbrana Alisona. U jednoj situaciji su i Kun i Sterling kasnili na centaršut, da se gost vratio pitanje je šta bi bilo.

Anhelinjo je imao šansu posle pola sata, levi bek Liverpula je šutirao, da Van Dajk nije zakačio šut, lopta bi umesto što je okrznula stativu završila u golu.

Ali, ovo je godina Liverpula, u to nema nikakve sumnje. Do poluvremena su iz kontre mogli i sve da reše, u dva navrata je šutirao Bobi Firmino, drugi put je Bravo odbio loptu nogom.

U 40. minutu Aguero opet u prilici, kao da je proklet na "Enfildu", nikada do sada na ovom stadionu dao gol.

Rani golovi otvorili su meč, do kraja poluvremena, bomba Salaha, Bravo je napravio paradu, sa velikom prednošću "Redsi" su otišli na odmor.

Na startu drugog dela presuda, fantastičan centaršut Hendersona, Bravo je ostao na liniji, na drugoj stativi Sadio Mane pogađa za 3:0.

Nakon toga napadi Sitija, Lovren je izblokirao Sterlinga, ali bilo je jasno nakon pedesetak minuta da su stvari gotove...

Bilo je još nekoliko dobrih akcija, Sterling je tražio penal, kada ga je Mane odgurnuo.

Siti ipak uspeva da posle duge akcije golom Bernarda Silve smanji rezultat. Portugalac je pogodio sam ugao nemoćnog Alisona. Odmah posle toga Gabrijel Žesus ne uspeva da sprovede loptu u gol.

Imaće Gvardiola mnogo zamerki, desetak minuta pre kraja je lopta opet pogodila u ruku Aleksandera-Arnolda, Oliver ponovo ništa ne svira. Pep je poludeo, počeo da se raspravlja sa publikom.

Bravo au handballeur Trent Alexander Arnold qui n’aura couter 0 penalty à son équipe aujourd’hui #LIVMCI pic.twitter.com/qzH5FAqf87

— Garcia Demission (@Alex_Mtnr) 10. новембар 2019.

Rezultati:

Norič - Votford 0:2

Čelsi - Kristal Palas 2:0

Totenhem - Šefild 1:1

Sautempton - Everton 1:2

Njukasl - Bornmaut 2:1

Barnli - Vest Hem 3:0

Lester - Arsenal 2:0

Mančester Junajted - Brajton 3:1

Vulvs - Aston Vila 2:1

Liverpul - Mančester Siti 3:1

Liverpul ima 34 boda, slede Lester i Čelsi sa po 26, Mančester Siti ima 25, Šefild Junajted i Arsenal po 17, Mančester Junajted, Vulvs i Bornmaut po 16....

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.