Svega je bilo u Lesteru, nažalost i jedna teška povreda

Izvor: Mondo, 27.Okt.2018, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svega je bilo u Lesteru, nažalost i jedna teška povreda

Kako su igrali Puelovi i Pelegrinijevi fudbaleri, moglo je i gore da se završi. Na kraju, sa terena je iznet mladi Amarti.

U poslednjoj utakmici ove subote bilo je svega – bukvalno.

Nažalost, u 94. minutu dogodila se i teška povreda kada je mladi Danijel Amarti doživeo otvoren prelom zgloba i bio iznet sa terena.

I jedni i drugi ušli su u meč posle dva poraza u prethodne dve runde. I jednima i drugima ostao je po bod posle bespoštedne borbe u 10. rundi >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Premijer lige: Lester - Vest Hem 1:1 (0:1)!

Štoper sastava iz Londona, Fabijan Balbuena, bio je strelac oba gola. Prvo je u 30. minutu iz drugog pokušaja - nakon što se njegov udarac glavom odbio od stative i prošao Kasperu Šmajhelu kroz noge - zakucao loptu u mrežu za 0:1, a onda u 89. minutu postavio leđa tako da je udarac Vilfreda Ndidija bitno promenio pravac i ostavio nesavladivog Lukasa Fabijanskog bez šanse da reaguje i sačuva tri boda svom timu.

Sudija Majkl Oliver, koji je u 38. minutu pregrubom Marku Noblu pokazao direktan crveni karton za pregrub start, u akciji pre gola koji je na kraju pripisan Ndidiju poništio je možda i regularan pogodak Lesteru posle centaršuta Bena Čilvela i pogotka Šinđija Okazakija.

Identičnu grešku, samo očigledniju, Oliver i njegovi pomoćnici ponovili su u 96. minutu, s tim da je Fabijanski tada lako odbranio Okazakijev nemušt udarac glavom na još jedan centaršut Čilvela.

Lester: Šmajhel - Amarti, Sojundžu (Okazaki), Megvajer, Čilvel - Ndidi, Ibora - Gezal (Vardi), Madison, Olbrajton - Ijenačo (Grej).

Vest Hem: Fabijanski - Zabaleta, Balbuena, Diop, Masuaku - Rajs - Dijanjana (Kresvel), Nobl, Snodgras, Anderson (Ogbona) - Čičarito (Antonio).

To je bio kraj serije dramatičnih događaja u nadoknadi vremena, koja je počela kontrom 4 na 2 gostiju u kojoj se u "stopostotnoj" šansi obrukao rezervista Anđelo Ogbona i promašio čist zicer za momentalnih 1:2.

Menadžer "čekićara" Manuel Pelegrini uveo je defanzivca Ogbonu u 81. minutu umesto nevidljivog Felipea Andersona, a ovaj defanzivac već u sledećem napadu imao je kolosalnu šansu da glavom zatrese Šmajhelovu mrežu i povisi na 0:2 sa desetoricom u polju.

Pre toga, Fabijanski je jednom "skinuo" zicer Marku Olbrajtonu, a potom uz pomoć prečke ispratio kako udarac Harija Megvajera odlazi u gol-aut.

Menadžer "lisica" Klod Puel odlučio je da počne meč bez Džejmija Vardija, ali ga je uveo sredinom drugog poluvremena zajedno sa nedovoljno oporavljenim Demarajem Grejom i to se momentalno odrazilo pozitivno na igru njegovog tima.

I sam Vardi imao je šansu u finišu, ali je njegov udarac u 88. minutu Fabijanski nekako zaustavio.

Šansi je bilo na obe strane, a na kraju je svako - ako ništa više - prekinuo niz poraza. Domaći su izgubili od Evertona i Arsenala, a gosti od Totenhema i Brajtona, što je svakako dovelo do igre na granici grubosti u TV terminu od 18.30.

Najvažnije, ipak, jeste brz i uspešan oporavak Amartija, fudbalera Mančester sitija na pozajmici u Lesteru.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.