Svečani defile povodom Dana MUP-a i Dana policije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jun.2021, 17:05

Svečani defile povodom Dana MUP-a i Dana policije

U okviru obeležavanjaDana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije, 20. juna, danas je u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu održan svečani defile konjanika Policijske brigade, Orkestra policije i pripadnika MUP-a različitih organizacionih jedinica.

Defile je izazvao veliku pažnju prolaznika u glavnoj pešačkoj ulici, koji su manifestaciju snimali fotografisali telefonima.

Najveće oduševljenje bilo je kod najmlađih kojima su posebno bili interesantni pripadnici >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << konjičke brigade.

"Prelepo je, drago mi je da sam prisustvovala svečanom defileu, u kojem je uživao i moj sin koji obožava policiju, naročito vojnu, a posebno su mu interesantni konji", rekla je jedna od prolaznica u centralnoj gradskoj ulici.

Pre defilea, na Kalemegdanu je održan taktičko-tehnički zbor na kome su pripadnici MUP-a prikazali veštine, opremu i vozila koja koriste u radu.

Na štandovima koji su tim povodom bili postavljeni na Kalemegdanu građani su mogli da saznaju ono što ih interesuje o načinu rada policije, upoznaju se sa opremom koju policija koristi, ali i isprobaju vozila policijskih jedinica.

Program je posebno bio prilagođen najmlađima koji su, kroz druženje s policajcima i igru, mogli da saznaju nešto više o čuvarima reda i mira i njihovom radu.

Tako je deci posebno interesantno bilo penjanje uz veštačku stenu, ali i prelazak između dva užeta - metod koji policija koristi u situacijama kada ne postoji mogućnost savladavanja prepreka, prirodnih ili veštačkih.

"Sve je super, a pogotovo moj sin uživa. Video je opremu, a nema šta nije probao - penjanje uz veštačku stenu, hodanje po konopcu", rekao je Aleksandar Vasiljević iz Tuzle, koji je u Beograd došao kako bi primio drugu dozu vakcine protiv korona virusa.

Među okupljenima na Kalemegdanu bila je i Vesna kojoj se, kako kaže, najviše dopada to što je došlo puno mladih i dece.

Ona je istakla da je zadovoljna radom srpske policije i izrazila očekivanje da čuvari reda i mira i ubuduće lepo čuvaju građane.

"Nisam imala potrebe da ih zovem, ali vidim da dobro rade svoj posao", rekla je Vesna, a njeno mišljenje deli i Dejan kome je posebno bio interesantan štand specijalne antiterorističke jedinice.

Kako je najavljeno, centralna manifestacija povodom Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policijebiće održana sutra na platou ispredPalate Srbija, a prisustvovaće joj i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Tada će svečano položiti zakletvu 1.337 pripadnika MUP-a, koji su primljeni u radni odnos u poslednjih godinu dana.

Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije obeležava se u znak sećanja na 1862. godinu, kada je srpska Žandarmerija na praznik Duhove odigrala presudnu ulogu u sukobima kod beogradske Čukur česme, kao i tokom turskog bombardovanja Beograda narednog dana.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Svečani defile policijskih službenika Knez Mihailovom ulicom

Izvor: N1 televizija, 19.Jun.2021

Konjanici Policijske brigade, Orkestar policije i pripadnici različitih organizacionih jedinica tog ministarstva danas su, u sklopu obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije, tradicionalno svečano prodefilovali Knez Mihailovom ulicom do Kalemegdana.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.