Sve smo bliže, evo kako bi izgledao Murinjov žuti zid!

Izvor: Sportske.net, 24.Okt.2019, 10:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sve smo bliže, evo kako bi izgledao Murinjov "žuti zid"!

Mišljenja su različita, ali računa se ono predsednika Vackera i direktora Corka, oni veruju da je Portugalac pravo rešenje.

Sinoćnji poraz je Lusijen Favru dodatno uzdrmao stolicu, nemački mediji tvrde da se čeka kiks protiv najvećeg rivala Šalkea i da bi Švajcarac trebalo da bude smenjen, odnosno da su koferi Murinja spakovani i spremni za prvu nemačku avanturu.

Učio je jezik dok nije imao posao, jasno da bi oberučke zgrabio ovu šansu, Dortmund je bivši >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << prvak Evrope, klub sa sjajnim navijačima, velikom tradicijom, ali i klub koji nema novca da se nosi sa najmoćnijim timovima Evrope.

Ništa zato, postoji ozbiljan projekat, mada i sumnja da se Murinjova filozofija neće poklopiti sa klupskom. Ipak, postoje i drugačija mišljenja, pre svega da je Borusiji potrebna disciplina u odbrani i to je ono što bi Portugalac mogao da donese.

Druga stvar je da i pored toga što nije poznat kao neko ko pruža šansu mladim igračima, mada tvrdi suprotno, Murinjo je svestan da je to jedini način da Dortmund parira velikanima sa više novca.

Murinjo je čovek koji može da donese boljitak na kratke staze, Borusija želi trofej prvaka, ukoliko u ovakvoj situaciji preuzme klub koji ima odlične igrače i u vrhu je tabele i pored dosta izgubljenih bodova, Vacke se nada da bi to moglo da presudi u trci sa Bajernom.

Videćemo kako će, ako dobije posao, Murinjo promeniti Borusiju koja igra ofanzivan fudbal. On jeste tradicionalista, ali umeo je u Čelsiju i Realu da postiže mnogo golova, da igra 4-3-3, mada čini se da ima idealan tim da oživi veliki Inter iz 2010.

Ima odličan defanzivni blok u Vitselu i Dilejniju u veznom redu, leteće bekove Šulca i Hakimija, Rojs bi trebalo da ima slobodu rolu u "rupi" kao Ves Snajder svojevremeno, a Murinjov zemljak Gereiro bi bio gurnut napred po levom boku, Sančo bi igrao desno, naravno Alkaser je prvi izbor u napadu.

To su samo neke od varijanti, sigurno bi mobilisao navijače slično Klopu, ima taj stav "sami protiv svih", u Nemačkoj su i mediji relativno pristojniji od Engleske i Italije, pritisak jeste veliki, ali grad živi za klub i nema nekih trzavica, niti zabadanja noža u leđa od okoline.

Sve to Dortmund pažljivo analizira, ali kada saberemo, jasno je što žele Murinja.

Za njega bi ovo bio veliki povratak, i već smo rekli, veoma je motivisan da radi u Nemačkoj.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.