Sve počelo sa Boaćijem, Juve danas ide možda po titulu, ali sigurno po dva pojačanja!

Izvor: Sportske.net, 15.Jul.2020, 10:04

Sve počelo sa Boaćijem, Juve danas ide možda po titulu, ali sigurno po dva pojačanja!

Priča o Juventusu i Sasuolu traje još od sadašnjeg Zvezdinog napadača. Šta je sledeće?

Iako je čovek koji je stvorio prvoligaški Sasuolo, sada pokojni "kralj hemije", Đorđo Skvinci bio veliki "Milanista", njegov klub od istorijskog plasmana u Seriju A ima najbolje odnose sa Juventusom.

Skvinci je želeo da kupi Milan od Berluskonija, ali se nasmejao kada je čuo sumu koju traži "Vitez", na kraju su "Rosoneri" završili u rukama sumnjivih Kineza, ostalo znate.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << />
Sasuolo je 2013. uspeo da se dočepa Serije A, u pitanju je predgrađe Modene, poznato po tekstilu, ali i generalno industriji. Dosta su ulagali godinama i na kraju čak u završili 2016. u Evropi.

Ali, još od početka decenije imaju saradnju sa Juventusom, prvi igrač koga im je Juve pozajmio bio je Boaći, tada samo talentovani kliinac, dečko koji obećava. Ali, ubrzo su počeli da stižu iskusniji igrači, tako da danas u klubu i dalje ima mesta sa iskusnog Peluza koji je sa Juventusom osvajao titule. Za crno-zelene su igrali i Luka Marone i Reto Cigler, prodat im je Španac Lirola, zatim Kasata, pa odlični Brazilac Rožerio.

Sasuolova uloga je bila da Juve tu parkira talentovane igrače, koje bi kasnije otkupljivao, na dobitku su bila oba kluba, recimo Simone Zaza je za veliki novac iz Sasuola otišao u Juve, nakon što se afirmisao po dolasku iz Askolija. Domeniko Berardi je mnogo obećavao, Juve ga je kupio za 10 miliona, ali nikada nije dodao novac da ga otkupi jer su procenili da ima nezgodan karakter. Mimo je i danas u klubu.

Juventusu se itekako isplatilo partnerstvo sa Sasuolom, pomenimo Demirala koji je za pola godine u ovom klubu toliko napredova da je Juve Sasuolu platio 20 miliona za Turčina koga danas hoće pola Evrope, ali Juventusu ne pada na pamet da ga proda.

Od sadašnjih igrača Sasuola, Juve je zainteresovan za dvojicu, bivšeg igrača Milana, Manuela Lokatelija, kao i Žeremija Bogu kojoi je svojevremeno prošao školu Čelsija. I Žunior Traore koji je umešan u aferu sa "pozajmljenim ocem", zbog koga je uspeo da se nastani u Italiji je projektovan da 2021. završi u Juventusu, a Muldur i Ruso talentovano klinci bi pre ili kasnije mogli da u budućnosti završe u Torinu.

Sasuolo igra fantastičan fudbal pod De Zerbijem, on se i pominje možda kao trener Juventusa u budućnosti, danas će probati da zada glavobolju Sariju. Juve želi bodove, da zadrži veliku prednost nad rivalima, pred derbi sa Laciom u ponedeljak kada bi mogli i da overe titulu.

Od kada je Sasuolo ušao u ligu, ima pobedu i dva remija protiv Juventusa za šest godina, jednom su primili sedam komada ali su recimo u prvom delu prvenstva odneli bod iz Torina.Bilo je napetih mečeva, čuveni poraz Juventusa iz 2015. kada su imali 10 bodova manje od Intera u tom trenutku je probudio "Bjankonere", pošto se razbesneo Bufon, do kraja su gazili redom i osvojili titulu.

Biće zanimljivo, Sasuolo je preslišao Lacio, još su u trcu za Evropu, postigli su čak 59 golova, jedan su od pet najefikasnijih timova lige...

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Juventus čini sve da izgubi titulu, šta klub planira i hoće li Sari preživeti "skudeto"?

Izvor: Sportske.net, 16.Jul.2020, 09:53

Priča o prvom mestu zaista je manje važna, Juve nudi titulu koju nema ko drugi da uzme. Hoće li klub reagovati?..Juventus se ponovo blamirao u Sasuolu, bili su na putu da kao protiv Milan izgube utakmicu, na kraju su uzeli bod. Italijanski mediji tvrde da čine sve da izgube titulu, ali da "Skudeto"...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.