Sve je spremno za Novosadski maraton

Izvor: B92, 13.Okt.2018, 23:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sve je spremno za "Novosadski maraton"

Novosadski maraton, 26. po redu, održaće se u nedelju, a start trke zakazan je za 10 časova na Trgu slobode.

Predsednik Skupštine Novog Sada i Organizacionog odbora Novosadskog maratona Zdravko Jelušić, istakao je da se Novosadski maraton nalazi na mapi svetskih maratonski trka.

"Pored toga što je Novi Sad Omladinska prestonica Evrope 2019. godine i Evropska prestonica kulture 2021. godine, naš grad je prepoznat i kao prestonica maratona, ne samo u Srbiji nego >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i u region", rekao je Jelušić, dodajući da tome u prilog ide činjenica da se maraton, ali i polumaraton, održavaju u Novom Sadu duže od četvrt veka.

On je apelovao na vozače da u nedelju, tokom održavanja maratona, budu strpljiviji i pažljiviji zbog zatvaranja pojedinih saobraćajnica koje koriste maratonci, istovremeno pozvavši Novosađane i Novosađanke da učestvuju u nekoj od trka predstojeće sportske manifestacije, ali i da podrže trkače i trkačice.

Jelušić se zahvalio mnogobrojnim gradskim preduzećima i ustanovama, kao i Vojsci Srbije, policiji i Crvenom krstu koji su učestovali u organizaciji ovogodišnjeg maratona.

Predsednik Izvršnog odbora Novosadskog maratona Milan Dolga precizirao je da se do sada prijavilo oko hiljadu takmičara, ali i da na taj broj treba dodati đake osnovnih i srednjih škola, koji tradicionalno učestvuju u propratnim trkama Novosadskog maratona.

Pored maratona od 42,195 kilometara, održaće se i propratne trke: diplomatski marton, štafetni marton, rekrativno trčanje na 10,548 km, trke za osnovce i srednjoškolce na 1.000 metara, 800 metara, 400 metara, tradicionalna puzeća trka beba na 4,195 metara, kao i trka kornjača, koja je i zaštitni znak maratona.

Staza maratona se zatvara u 15 časova.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Održan Novosadski maraton

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Okt.2018, 15:21

Novosadski maraton, 26. po redu, održan je danas u Novom Sadu, uz učešće više od hiljadu takmičara i takmičarki. Trku je na startu na Trgu slobode otvorio predsednik Skupštine Grada Novog Sada i predsednik Organizacionog odbora Novosadskog maratona Zdravko Jelušić, poručivši da je Novosadski...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.