Izvor: MozzartSport.com, 16.Apr.2021, 10:51

Svanulo Atanasijeviću, Peruđa oterala Belgijanca u jeku borbe za krunu

Vital Hejnen dobio otkaz posle poraza od Lubea u prvom meču finalne serije plej-ofa odbojkaškog šampionata Italije

Poraz u prvom meču finalne serije šampionata Italije od Lubea (1:3), skupo je koštao belgijskog stručnjaka Vitala Hejnena. Harizmatični vlasnik Đavola Đino Sirči odlučio se za šok terapiju u jeku borbe za krunu sa ljutim rivalom iz Čivitanove.

Peruđa je na društvenim mrežama objavila vest da je prekinuta saradnja sa trofejnim >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << stručnjakom, selektorom svetskog šampiona Poljske.

"Razišli smo se sa trenerom Vitalom Hejnenom. Počevši od nedelje, pa do kraja finalne serije šampionata, tim će da predvodi Karmine Fontana. Klub želi da zahvali Vitalu Hejnenu na njegovom radu u protekle dve sezone i želimo mu puno sreće u budućoj karijeri“, stoji u saopštenju finaliste plej-ofa na Apeninima.

Nedelja, 18.00: (1,40) Lube - Peruđa (2,70)

Ova vest sigurno će najviše da obraduje srpskog asa Aleksandra Atanasijevića. Jedan od najbojih igrača Peruđe u proteklih nekoliko godina, najzaslužniji za triplu krunu u Italiji 2018. godine, ove sezone je pao u drugi plan. Na početku šampionata popularni Bata je imao povredu, oporavljao se od operacije. Kada je bio spreman da se vrati na teren, nije dobijao šansu u timu Peruđe, imao je ulogu džokera. Hejnen je više verovao Holanđaninu Ter Horstu na poziciji korektora.

Atanasijević je najavljivao odlazak iz Peruđe posle devet godina. Posle transfera Argentinca Lusijana de Čeka u Lube postao je i kapiten tima, ali je igrao veoma malo ove sezone.

Peruđa je u četvrtak u prvom meču plej-ofa delovala slabo. Vilfredo Leon i drugovi ništa nisu mogli da urade protiv Luba koji je pobedio lakše nego što se očekvalo posle četiri seta. Možda šok terapija bude delotvorna, a to ćemo videti već u nedelju (18.00) kada se igra drugi meč finale serije u Čivitanovi.

Atanasijević bi konačno mogao da se vrati u startnu postavu i sa sa Kubancem sa poljskim pasošem, najboljim odbojkašem današnjice, Vilfredom Leonom, opet bude udarna igla Đavola u napadu na drugu titulu u istoriji.

Peruđa ove sezone nije uspela da osvoji Kup Italije koji je osvojio Lube, a u polufinalu Lige šampiona bolji od Đavola bio je Trentino koji će 1. maja u Veroni da igra za titulu evropskog šampiona protiv poljske Zakse Keđežin koju s klupe predvodi Nikola Grbić.

Podsetimo, šampion Italije, zemlji u kojoj se godinama igra najbolja klupska odbojka na svetu, postaće tim koji stigne do tri pobede.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.