Izvor: MozzartSport.com, 31.Avg.2020, 00:25

Svaka čast neverovatnom Luki i Dalasu, ali dalje je prošla jača ekipa

Klipersi su u ovom momentu snažniji, ali Maveriksi imaju svetlu budućnost

Pokazao je pre svih Luka Dončić mnogo, pokazao je da je već sada jedna od najvećih NBA zvezda. Pokazao je Dalas da je to franšiza koja sa Dončićem i Kristapsom Porzingisom narednih godina može da pravi neke veće rezultate ako se tim oko njih dvojice bude pravio na pravi način, ali u ovom momentu su Los Anđeles Klipersi jači, snažniji tim - 111:97.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<
Ako ništa, zreliji. I to se videlo u ovoj šestoj utakmici u kojoj su Klipersi došli do 4:2 i prošli dalje, pa se tu Dalasov put završava za ovu sezonu.

Uspeli su Maveriksi da pruže otpor Klipersima tokom prve dve deonice, vodili su posle prve, ali je u trećoj četvrtini tim iz Los Anđelesa pokazao da je ove sezone jedna od ekipa koja bi mogla da napadne sam vrh. Serija 10:1 jasno je pokazala Dalasu gde je u ovom momentu, posebno bez pomenutog Porzingisa.

Videli smo da Dončić mora da upiše tripl-dabl sa sve 43 data koša i trojkom u poslednjoj sekundi da bi Dalas mogao da sruši Kliperse, a takve partije ne mogu da se ponavljaju stalno. Moraće Dalas da pojača sve ono što nije Luka ako želi jače rezultate. Dončić je i večeras odigrao partiju koja bi kod normalnog igrača ostala upamćena zauvek, a kod njega je to postala učestala pojava.

Postigao je čak 38 poena, imao je devet skokva i devet asistencija uz šut za tri poena 4/9. I to uz sve udarce koje je primio od snažnih Klipersa. Kada vidite ove brojke prosto mora da vam bude žao što je ovde kraj Dalasove sezone, ali sledeća sezona biće izazov za franšizu. Moraju da pojačaju ekipu.

Boban Marjanović je odigrao 16 minuta i za to vreme dao osam poena i imao je pet skokova i jednu asistenciju. Uz šut iz igre 4/6.

Kavaj Lenard je meč završio sa 33 poena, 14 skokova, sedam asistencija i čak pet ukradenih lopti. Šutirao je iz igre 14/23. Klipersi su još jednom pokazali koliko su snažna ekipa. I mogu daleko u ovom plej-ofu u to nema sumnje.

NBA - REZULTATI

Toronto - Boston 94:112 /u seriji 0:1/

/Lauri 17 - Smart 21/

Dalas - Los Anđeles Klipers 97:111 /u seriji 2:4/

/Dončić 38 - Lenard 33/

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.