Izvor: MozzartSport.com, 07.Jun.2020, 09:41

Švabama dosta Cvajte, Karlsrue u neporaženom trku

Tri meča danas u drugom rangu Nemačke

Dosta je Švabama Cvajte. Štutgart ne namerava da ostane drugu godinu u drugom rangu Nemačke i samouvereno hvata zalet u ligaškoj trci. Posle dva početna poraza po nastavku sezone, četa Pelegrina Mataraca uspela je da se sabere i ostvari dve pobede zaredom. Sada momci iz mercedesovog grada zauzimaju drugu liniju tabele i imaju prednost nad najbližim konkurentom od dva boda. Do kraja takmičenja ostalo je još pet rundi i svaki >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << bod je bitan.

U 30. kolu Štutgrat će na svom terenu dočekati jednog od autsajdera Cvajte, Osnabrik, koji se nalazi na 14. poziciji (13.30). U poslednjih pet domaćih utakmica Švabe su besprekorno igrale u odbrani. Tokom ovog segmenta postigle su 12, a primile samo tri gola. Takođe, vredno je pomena da je Štutgart najubedljiviji domaćin. Kod kuće je sakupio dvostruko više bodova nego kada gostuje. U poslednje dve borbe Švabe su pobedile Hamburger (3:2) i Dinamo u Drezdenu (2:0). Glavni strelac tima je Argentinac Nikolas Gonzales sa devet golova.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Zauzvrat, Osnabrik je na čak poslednjih devet gostujućih mečeva uspevao da postigne barem jedan gol, a u četiri navrata bilo ih je dva ili više. Napad gostiju ne može se nazvati izvanrednim isključivo zbog sušnog perioda u prvom delu sezone, pošto je do novembra ekipa postigla samo jedan gol. Ljubičasti sa severozapada nalaze se na četiri boda više od zone ugroženih, imaju osam pobeda i 10 remija do sada, što daje razlog da budu optimistični.

Upravo se među onima koji strepe nalazi Karlsrue, sa 30 bodova i trenutno pozicijom koja garantuje plej-aut. Ipak, Karlsrue je nastavio neporaženi trk. Bez neupeha je na četiri prethodna meča, ali čak tri remija u ovom opsegu nisu uspela ozbiljnije da ga pomere na tabeli. Otuda je dvoboj sa Aueom na strani ogroman izazov. Osvajanje Ercgebirgea neće biti lako, jer je i on u situaciji da nije prebrinuo brige oko opstanka.

Aue prikazuje nedovoljno ubedljivu igru na svom terenu nakon nastavka sezone. U jednom od prvih mečeva ekipa je savladala Sandhausen sa 3:1, ali je kasnije izgubila od Darmštata istim rezultatom. Međutim, klub iz Auea samo jednom u prethodnih pet domaćih utakmica napustio je teren bez postizanja ijednog gola.

Posle pauze, Karlsrue je na putu odigrao samo jedan meč sa Hanoverom, koji je već uobičajeno završio nerešeno.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Još jedan meč igra se danas u Cvajti sa početkom u 13.30. Hanover je domaćin Hajdenhajmu. Gost nastavlja potragu za liderima na tabeli, a od treće pozicije koja vodi u baraž za promociju odvojen je samo jednim bodom. Ali osvojiti željene bodove u 30. kolu, odeljenju Franka Šmita neće biti lako, jer ide na noge Hanoveru, koji se nalazi na šestom mestu i takođe pokušava da stigne do borbe za viši rang. Za sada Die Roten zaostaje 10 bodova, ali finiš često ume da režira drame.

Hanover se u prošlom kolu lako nosio sa Dinamom iz Drezdena i sigurno će težiti razvoju pozitivne serije.

CVAJTA - 30. KOLO

Petak

Bohum - Sankt Pauli 2:0 (1:0)

/Zulj 15pen, Lejč 73/

Grojter - Sandhauzen 1:2 (0:2)

/Keita Ruel 71 - Behrens 15pen, Bijada 39/

Subota

Bilefeld - Nirnberg 1:1 (1:1)

/Klos 14 - Eras 43/

Regenzburg - Darmštat 3:0

/Koreja 7, Bešukov 52, Džordž 77/

Vehen - Dinamo Drezden 2:3 (2:2)

/Kjere 23, Kun 25 - Franke 9ag, Šmit 44, Makjenok 89/

13.30: (2,45) Aue (3,30) Karlsrue (2,95)

13.30: (2,40) Hanover (3,35) Hajdenhajm (2,95)

13.30: (1,50) Štutgart (4,30) Osnabrik (6,50)

Ponedeljak

20.30: (1,60) Hamburger (4,00) Holštajn Kil (5,70)

*** kvote su podložne promenama





Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.