Izvor: MozzartSport.com, 05.Avg.2021, 08:12

Surovi Amerikanci: Pružili lažnu nadu Australiji, pa u petoj brzini protutnjali do finala

Bolno i surovo Amerika je savladala Australiju (97:78) i potopila snove Kengura o senzaciji

Bolno, da verovatno ne može bolnije Drim tim je eliminisao poslednjeg rivala na putu do finala. Ne bi se košarkaši Australije u tolikoj meri nadali senzaciji da nisu osetili moć pobedivši istog rivala tokom priprema (91:83), kao i da Amerikanci nisu na olimpijskoj premijeri protiv Francuske pokazali određene slabosti i pretrpeli poraz 83:76. Nade Kengura dodatno je podgrejao uvodni >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << period meča u kojem su izabranici Brajana Gorijana uspostavili inicijativu i iskoristili loš šuterski početak Drim tima da tokom druge deonice steknu i dvocifrenu prednost.

Ipak, upravo krajem druge četvrtine tim Grega Popoviča ubacio je u petu brzinu i prepoznatljivom igrom počeo da melje rivala. Usledila je serija 20:0 i sedam minuta bez poena Australije i potpuni preokret te je pred početak poslednje četvrtine, uz plus 19 za Ameriku, pitanje prvog finaliste već bilo odgonetnuto.

Posebno raspoložen u redovima NBA zvezda bio je Kevin Durant sa 23 poena, uz devet skokova i dve asistencije, dok je tri poena manje upisao Buker. I na drugoj strani glavnu ulogu imao je as Netsa, ali daleko manju u odnosu na klupskog saigrača, Pat Mils postigao je 15 poena uz osam asistencija, a jedinu pravu podršku imao je u Eksumu koji je zabeležio poen manje.

Rival izabranicima Grega Popoviča u finalu biće bolji iz susreta Slovenije i Francuskke zakazan za 13 časova, a eventualnom pobedom Amerika bi stigla do četvrtog uzastopnog olimpijskog zlata. Poslednja reprezentacija koja je zaustavila Drim tim na putu do najsjajnijeg odličja bila je Argentina koja je Ameriku savladala u polufinalu Olimpijskih igara u atini 2004. godine.

OLIMPIJSKE IGRE (košarkaši) - POLUFINALE

Četvrtak

SAD - Australija 97:78

/Durent 23 - Mils 15/

13.00: (1,95) Francuska (13,5) Slovenija (2,00)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.