Izvor: MozzartSport.com, 20.Apr.2021, 11:50

Superliga španskom fudbalu izbija iz kase 1.720.000.000 evra i tera na ulicu 59.878 ljudu

La Liga će pretrpeti velike gubitke ukoliko se pokrene novo takmičenje

Pokretanje Evropske Superlige koju je najavilo 12 velikih klubova na kontinentu, uključujući Real, Barselonu i Atletiko, imalo bi ogroma negativan uticaj na španski fudbal.

Udruženje poslodavaca profesionalnih španskih fudbalskih klubova, koje je u nekoliko navrata izrazilo protivljenje ovom takmičenju, uverava da bi Superliga smanjila >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << prihode La Lige i njenih klubova za čak 43 odsto, odnosno za čak 1.720.000.000 evra, dok bi bilo ukunito čak 59.878 radnih mesta

Na globalnom nivou, navodi Mundo Deportivo, proračuni udruženja kojim predsedava Havier Tebas, kažu da će ovo novo takmičenje smanjiti uticaj profesionalnog fudbala na španski bruto domaći proizvod (BDP) za trećinu, sa 1,37 na 0,93 odsto, a zaposlenost bi se smanjila za 32,4 odsto.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Superliga španskom fudbalu izbija iz kase 1.720.000.000 evra i tera na ulicu 59.878 ljudi

Izvor: MozzartSport.com, 20.Apr.2021

La Liga će pretrpeti velike gubitke ukoliko se pokrene novo takmičenje..Pokretanje Evropske Superlige koju je najavilo 12 velikih klubova na kontinentu, uključujući Real, Barselonu i Atletiko, imalo bi ogroman negativan uticaj na španski fudbal...Udruženje poslodavaca profesionalnih španskih fudbalskih...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.