Izvor: MozzartSport.com, 05.Avg.2020, 10:54

Superliga: Derbi na Karađorđu, TSC osvaja Banjicu, Zmajevi traže iskupljenje

U Surdulici duel pobednika iz prvog kola

Samo što je krenulo, odmah bura. I to, kao po pravilu, podigla su je tri najveća naša kluba: Zvezda, Partizan i Vojvodina.

Ako su kritike, saopštenja, jadikovke krenule od prvog kola, ne može čovek a da se ne zapita šta nas čeka u nastavku prvenstva. Drugo kolo je već pred vratima, igra se u danas vanredna runda.

Na stranu večiti rivali, kandidati za osvajanje šampionske titule, da vidimo šta možemo da očekujemo >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << kada su ostale ekipe u pitanju, kod osam preostalih parova Superlige.

VOJVODINA – ČUKARIČKI

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Apsolutni derbi kola. Vojvodina je u prvom kolu osvojila bod u Senti protiv TSC-a (2:2), dok je Čukarički razbio Inđiju (3:0). Mladi tim Brđana kada se razleti po terenu u stanju je svima da napravi velike probleme, a izazov na Karađorđu pokazaće da li je spreman da ove sezone napravi korak više na tabeli.

U Novom Sadu se oštre da upišu prvu pobedu u novoj sezoni.

Poznajemo se dobro, a poslednji međusobni duel u polufinalu Kupa u Beogradu rešili smo u svoju korist (1:0). Spremni smo, još malo da nas sreća pogleda i bićemo na dobrom putu da upišemo tri boda“, rekao je golman Vojvodine Nikola Simić.

Trijumf u prvom kolu otvorio je apetite Brđana. Cene Vojvodinu, ali je vide samo kao još jednu prolaznu stanicu na putu do cilja – Lige Evrope.

Iako idemo u goste, iako igramo protiv realno dosta kvalitetnijeg rivala nego što je to Inđija, ne treba ništa da menjamo u našem stilu igre. Očekujem kvalitetnu i neizvesnu utakmicu, ali i dobar ishod po nas, a to podrazumeva da uzmemo tri boda“, poručio je Stefan Šapić, mladi štoper Čukaričkog.

JAVOR – NAPREDAK

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Nekada je stadion u Ivanjici bio jako teško osvojiva tvrđava i za najveće, a prošle sezone je Javor dobio samo pet od 15 mečeva na svom terenu. Jedan od timova koji je neporažen prošao kroz grad ispod Golije je i Napredak, koji je odneo bod (2:2).

U prvom kolu i Javor i Napredak su poraženi, s tim što su Kruševljani ostavili dosta dobar utisak u prvom poluvremenu meča sa Partizanom (1:3). Obe ekipe su gotovo potpuno nove, drastično izmenjene u odnosu na prošlu sezonu i pitanje je ko će se brže uigrati, taj će imati veće šanse da pobegne sa dna.

RADNIK – MLADOST

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tim iz Surdulice je napravio najveće iznenađenje prvog kola, jer je na Krovu tukao Voždovac sa 3:1. Mladost je bez mnogo problema na svom terenu savladala Javor (2:1), tako da bi iz ovog duela neko mogao da izađe sa maksimalnih šest bodova nakon dva kola i da se pozicionira u gornji deo tabele.

I Radnik i Mladost su prošli kroz dosadašnji deo prelaznog roka bez velikih promena, ekipe su solidno uigrane, a Lučance hrabri to što imaju jako dobar bilans u Surdulici, od sedam duela dobili su tri.

INĐIJA – VOŽDOVAC

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Duel ranjenika. Dok je Inđija pretrpela težak poraz na Banovom brdu (3:0), Voždovac je pao na svom terenu protiv Radnika (3:1). Obe ekipe će u ovom meču tražiti iskupljenje.

Dovela je Inđija dosta kvalitetnih igrača, ali je promenila i trenera i biće potrebno vremena da sve to legne na svoje mesto. Što se Voždovca tiče, delovalo je da je dosta jači nego prošle sezone, pa ćemo danas videti da li je prvo kolo bilo neko trenutno pomračenje ekipe ili je nešto promašeno u pripremama.

Inđija je prošle sezone demolirala Voždovac na svom terenu sa 3:0.

RAD – TSC

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Agonija Građevinara sa utakmicama u gostima se nastavila i u prvom kolu, pošto su poraženi od Proletera u Novom Sadu (2:0). Deluje da se ništa bitnije nije promenilo na Banjici u odnosu na prošlu sezonu, kada je verovatno samo korona spasla Rad da ne ispadne.

S druge strane i kod TSC-a je sve isto kao u prethodnoj sezoni. Tim Zoltana Saba igra odlično, osvojio je bod protiv Vojvodine u prvoj rundi (2:2) i nagovestio da će se i u novom šampionatu boriti za sam vrh.

Prošle sezone je TSC vodio 4:1 na Banjici, pa se završilo 4:3. I sada je baš sve na strani gostiju iz Bačke Topole.

ZLATIBOR – PROLETER

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Kakva god da je Superliga, po kvalitetu je dosta bolja od Prve lige, što je na svojoj koži odmah osetio debitant u eliti Zlatibor, koji je glatko poražen u Subotici sa 3:0. Tim iz Čajetine će svoje mečeve kao domaćin igrati u Užicu, gde će na premijeri dočekati Proleter.

Novosađani su u prvom kolu dobili Rad (2:0), čime su najavili bolje dane u odnosu na završnicu minulog prvenstva. Ekipa Branka Žigića se u prethodnoj takmičarskoj godini mučila u gostima, dobila je samo dve od 15 utakmica.

BAČKA – SPARTAK

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Nije baš malo onih koji veruju da će Spartak biti hit sezone. Subotičani su sačuvali tim na okupu, vratio im se Mile Savković, oporavili neki povređeni igrači i sve to je odmah dalo rezultat pobedom 3:0 nad Zlatiborom u prvom kolu.

Bačka je povratnik u elitu, ali se nije proslavila na premijeri, izgubila je u Šapcu od skromne Mačve, koja je „viđena“ za ispadanje ovog puta. Sve to govori da Spartak kao favorit ulazi u ovaj vojvođanski derbi.

METALAC – MAČVA

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Očekivalo se mnogo više od Metalca na premijeri, od bitno izmenjenog, pa možda i slabijeg nego pre Radničkog izgubio je sa glatkih 3:0.

Mačva je u prvom krugu pobedila Bačku kod kuće (1:0), ali Šapčani se gotovo uopšte nisu pojačali u odnosu na prošlu izuzetno lošu sezonu.

SUPERLIGA, 2. kolo

Sreda

17.00: (2,70) Inđija (3,15) Voždovac (2,70)

17.00: (13,00) Novi Pazar (6,50) Partizan (1,20)

19.00: (1,20) Crvena zvezda (6,75) Radnički (14,00)

19.00: (2,05) Javor (3,40) Napredak (3,70)

19.00: (2,05) Metalac (3,35) Mačva (3,80)

19.00: (3,30) Bačka (3,30) Spartak (2,10)

19.00 (7,75) Rad (4,30) TSC (1,45)

19.00: (1,67) Radnik (3,70) Mladost Lučani (5,70)

19.00: (3,50) Zlatibor (3,30) Proleter (2,15)

21.00: (1,75) Vojvodina (3,50) Čukarički (5,10)

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.