Izvor: MozzartSport.com, 20.Jan.2021, 15:27

Superkup Italije: Gatuzo ne prihvata ulogu favorita protiv prijatelja Pirla

Večeras u Ređo Emiliji za pehar se bore Juventus i Napoli (21.00)

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Trener Napolija Rino Gatuzo je pokušao da relaksira atmosferu pred večerašnji meč Superkupa Italije poredeći sebe i Andreu Pirla sa Badom Spenserom i Terensom Hilom. Naravno, ne treba objašnjavati ko je u toj podeli Spenser a ko Hil i ko je imao kakvu ulogu u osvajanju titula prvaka Evrope sa Milanom i šampiona >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << sveta sa Italijom.

Istovremeno, kormilar Azura je odbacio prilično rezignirano ulogu favorita koju su njegovom timu dodelili mediji. Rino je upozorio da bi bilo veoma pogrešno misliti da je Juve u krizi zato što je izgubio od Intera i da ima igrače koji svakoga u u svakom momentu mogu da stave na muke.

Za razliku od Gatuza koji je morao da obuzdava entuzijazam u Napulju posle pobede na Fjorentinom 6-0, Andrea Pirlo je imao zadatak da podigne moral svojim igračima i da brani svoj tim od lavine kritika koje su se sručile posle izgubljenog Derbija Italije.

Nemojte sad da pišete da smo na raskrsnici. Napadajte mene koliko god hoćete ali ne dirajte tim, odgovornost je samo moja”, rekao je Pirlo na konferenciji za novinare.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Maestro ne rizikuje otkaz čak ni u slučaju da večeras ne osvoji Superkup Italije, jednostavno Juventus nema rezervno rešenje i mora da se uzda u Pirla, tim pre što je on direktan izbor Andree Anjelija. Trener debitant na klupi Bjankonera će biti doveden u pitanje samo ako Juventus bude rizikovao plasman u sledeću Ligu šampiona i samo u tom slučaju će predsednik Stare dame, pošto ne može sam sebi da da uruči otkaz, priznati grešku i dozvoliti Pavelu Nedvedu i Fabiju Paratičiju da vade kestenje iz vatre.

Inače, večerašnji okršaj nosi i hipoteku neodigrane utakmice trećeg kola Serije A i serije polemika i međusobnih optužbi koje su letele sa obe strane. Na udaru kritika se našla i Zajednica prvoligaša zbog nepromišljenog poteza da pruži prednost Superkupu Italije u odnosu na nadoknađivanje zaostale prvenstvene utakmice. Kritičari Zajednice prvoligaša zapažaju da Superkup može da se igra kad god hoćete a nije neka šteta i ako se ne odigra dok prvenstvena utakmica utiče direktno na reguluarnost čitavog prvenstva.

Nad večerašnjim sudarom lebdi još jedna senka, ili bolje rečeno dim cigarete, budući da se iza nje krije lice Mauricija Sarija koji je obeležio prethodno desetleće Napolija i poslednju sezonu Juventusa. Sari se nije rastao lepo ni sa predsednikom De Laurentisom, a ni sa predsednikom Anjelijem tako da nije apsolutno moguć njegov povratak, ni u Kastel Volturno, ni u Kontinasu, i pored toga što rezultati i igra dva kluba u ovoj sezoni revalorizuju rad i učinak toskanskog stručnjaka.

Juve i Napoli su se dosada sreli tri puta u Superkupu Italije: dva puta su slavili Azuri i jednom Bjankoneri. Kada su se poslendji put sreli u borbi za prestižni trofej 2014. godine, kao pobedenik je izašao na penal ruletu Napoli. U De Laurentisovom timu se iz tog perioda nalaze još samo Kulibali i Mertens dok su u redovima Juvea i dalje senatori Bufon, Kjelini, Bonuči i Morata.

Jutros su stigle dobre vesti za Andrea Pirla: Kvadrado je rezulutirao negativan na kovid-19 i večeras će biti u protokolu meča. Van stroja ostaju Aleks Sandro i De Liht ( i dalje su pozitivni na koronavirus) dok su Dibala i Demiral povređeni. U timu Bjankonera ćemo videti par novina u odnosu na okršaj sa Interom. Najvažnija promena bi trebalo da bude Kuluševski umesto Morate. Pirlo je juče na treningu probao Šveđanina sa CR7 i trebalo bi da počne meč od prvog minuta. U startnu postavu se vraćaju na sredini terena Mekeni, Artur i verovatno Bernardeski koji je u baražu sa Frabotom za mesto na levom boku srednjeg reda.

Najveći problem za Pirla je odbrana. Dvojica veterana Bonuči i Kjelini nemaju adekvatne rezerve na klupi. Mladi Dragušin bi mogao da uđe u igru samo u ekstremno urgentnoj situaciji. Povratak Kvadrada bi u tom smislu mogao da bude spasonosan za Pirla pošto Danilo, ako bude stani-pani, može da bude prekomandovan u centralni deo defanzivnog bedema s Kvadradom na desnom boku.

Za Rina Gatuza dobre vesti su stigle juče: Petanja se oporavio od povrede i predvodiće napad Napolije na stadionu Mapei u Ređo Emliji, jedino će Osimhen i Fabijan Ruiz biti odsutni u taboru Azura. U Napulju polažu velike nade u Lorenca Insinjea koji je protiv Fjorentine podsećao u pojedinim momentima na Maradonu, kao i na Lozana i Zjelinskog koji su takođe u usponu forme.

JUVENTUS 3-5-2: Ščenšni – Danilo, Bonuči, Kjelini – Kjeza, Mekeni, Bentankur, Artur, Bernaredeski – Kuluševski, Ronaldo

NAPOLI 4-2-3-1: Ospina – Di Lorenco, Manolas, Kulibali, Mario Rui – Deme, Bakajoko – Lozano, Zjelinski, Insinje – Petanja.

ITALIJA, SUPERKUP (REĐO EMILIJA)

Sreda

21.00: (2,60) Juventus (3,30) Napoli (2,70)

*** kvote su podložne promenama

Piše: Željko PANTELIĆ

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.