Izvor: MozzartSport.com, 05.Dec.2020, 16:58

Sunovrat Milojevićevog Al Ahlija: Dva gola Ovusua, Fejsa ga dao posle četiri godine, pa presuda odbačenog napadača u 92. minutu (VIDEO)

Od 3:1 do 3:4 za 17 minuta

Na kraju prvog poluvremena pesma – na kraju utakmice suze. Sve je delovalo bajkovito za Vladana Milojevića, hitao je ka deobi prvog mesta na tabeli, imao tri boda u džepu, da bi u ludoj završnici utakmice sedmog kola Premijer lige Saudijske Arabije ostao bez nagrade. Al Ahli srpskog stručnjaka pretrpeo je drugi poraz u sezoni, iako je vodio 3:1 sve do 75. minuta.

A onda je na gostovanju fenjerašu Damaku krenuo raspad sistema >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u ekipi iz Džede. Autsajder je postigao dva gola za samo jedan minut (75, 76) i za tili čas, pravo niotkuda, poravnao rezultat. Kako to obično biva, naglo mu je skočilo samopouzdanje, razleteo se terenom i u drugom minutu nadokande poentirao za konačnih 4:3.

Još bolnije po Milojevića je saznanje da je Damaku prvu pobedu u sezoni doneo njegov bivši učenik Mazen Abu Šarara. Reč je o napadaču koji je prethodne sezone odigrao devet utakmica za Al Ahli, nije dao gol, vratio se u klub iz kog je i došao u Džedu i danas izrastao u junaka.

Na taj način potpuno u drugi plan palo je skoro savršeno prvo poluvreme Al Ahlija, u kome su golove davali nama dobro poznati fudbaleri.

Prva dva delo su Samuela Ovusua. Pred kraj letnjeg prelaznog roka stigao je ofanzivni vezista na pozajmicu iz Al Fejhe i posle dva susreta na kojima mu je bila namenjena uloga rezerviste izborio se za mesto u prvih 11, da bi protiv Damaka podsetio koliko učinkovit može da bude. Posle prodora Rumuna Mitrite opalio je nekadašnji prvotimac Čukaričkog levicom sa 20-ak metara i doveo goste do prednosti već u 12, da bi samo šest minuta kasnije započeo akciju po boku, nastavio kretnju i posle ne baš spretne intervencije rivala rutinski povisio rezultat.

Ukupno ima tri pogotka i asistenciju otkako je zadužio opremu Al Ahlija, ako ovako nastavi nateraće čelnike kluba da otkupe njegov ugovor. Gazde mogu da budu zadovoljne i kako igra Ljubomir Fejsa, već do kraja prvog dela novajlija iz Benfike osigurao pobedu, tako što je kao tajfun odneo loptu pored nesmotrenog protivničkog fudbalera, iskoristio brisan prostor, namestio se i sa 14,15 metara postigao prvenac od dolaska u arapski svet.

Redak je slučaj da nekadašnji član Partizana trese mrežu, pouzdani podaci pokazuju kako je ovo bio Fejsin prvi gol posle četiri godine koliko je prošlo otkako je u dresu Benfike bio precizan protiv Bešiktaša na susretu Lige šampiona.

I onda, kad se očekivao pečat – kanal.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.