Izvor: MozzartSport.com, 17.Sep.2021, 13:41

Sudar sa prvakom sveta: I bod protiv Argentine je Srbiji veliki kao kuća

Utakmica sa Iranom hrabri izabranike Dejana Majesa, ali sad slede mečevi koji će odlučiti plasman u osminu finala

Otvaranje Svetskog prvenstva protiv Irana (2:3) je ostavilo vrlo pozitivan utisak. Futsal reprezentacija Srbije se odlično nisila sa jednim od najjačih selekcija na planeti, a sve što je nedostajalo je bila nagrada kroz rezultat. Da su došli makar do boda, izabranici Dejana Majesa bi jednom nogom već bili u osmini finala, ovako taj bod će pokušati da >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << pojure protiv aktuelnog vladara planete, selekcije Argentine, koja je na startu takmičenja demolirala Sjedinjene Američke Države sa 11:0.

Orlovi imaju razloga za optimizam, u pripremana za turnir u Litvaniji odlično su se nosili sa Brazilom u dva pijateljska meča (3:4 i 1:1), a potom protiv Irana pokazali visok nivo igre. Sada ih očekuje potpuno drugačiji meč, sa taktički perfektnim protivnikom, gde će morati da budu čvrsti i strpljivi. Ukoliko dođu makar do boda, biće u idealnoj situaciji da se uz pobedu nad SAD u poslednjem kolu nađu među četiri najbolje trećeplasirane selekcije.

19.00 (1,25) Argentina (6,25) Srbija (7,50)

Komplikacije uoči ovog meča predstavlja činjenica, da u ekipi neće biti iskusni Slobodan Rajčević, koji je isključen na startu takmičenja. Sa druge strane Argentinci igraju u najboljim evropskim klubovima, snažni su kao tim, ali daleko od toga da ne mogu da budu zaustavljeni.

Jedan od najjačih aduta selekcije Srbije bi mogli da budu sjajni golmani Nemanja Momčilović i legendarni Miodrag Aksentijević, koji je bio na golu i na Svetskom prvenstvu 2012. godine na Tajlandu, kada su Gaučosi izbacili Orlove u osmini finala, pobedom od 2:1.

"Čak četvorica igrača iz ovog sastava Argentine učestvovali je i pre devet godina. Ja sam tada bio jedan od mlađih, danas mi stariji nosimo pouke sa Tajlanda i to nam je od dragocene važnosti.Da li ćemo igrati osminu finala kao pre devet goidna ili otići dalje od toga, teško je reći. Mladi igrači mnogo dobijaju sa ovim Mundijalom i prijatno su me iznandili hrabrošću. Neka uživaju, pa ćemo videti dokle možemo da odemo", kaže Aksentijević.

------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------------------

Među tada mlađim igračima, pored Aksentijevića, bili su i Mladen Kocić, Marko Pršić i Stefan Rakić, koji su sada prekaljeni asovi i dragoceni faktor na terenu za Majesov tim.

Meč između Srbije i Argentine zakazan je za 19 časova, uz direktan prenos na Radio Televiziji Srbije, dok se utakmica odluke sa Sjedinjenim Američkim Državama igra 20. septembra u istor vreme.

SVETSKO PRVENSTVO U FUTSALU - 2. LPČP

Grupa E

17.00: (1,10) Španija (8,00) Japan (13,0)

19.00: (7,50) Angola (6,25) Paragvaj (1,25)

Grupa F

17.00: (2,20) Iran (hen -7,5) SAD (1,60)

19.00 (1,25) Argentina (6,25) Srbija (7,50)

***Kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.