Izvor: MozzartSport.com, 24.Apr.2021, 13:03

Subota u Seriji A: Sasuolo i Samp za prestiž, Đenova i Specija za opstanak, a u Parmi buduće Serije B

Filip Đuričić će zbog suspenzije propustiti duel sa timom iz Đenove

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima) 

Mršav program u Seriji A ove subote. Najzanimljiviji meč se igra na Marasiju između Đenove i Specije gde je ulog uplovljavanje u mirnu luku i približavanje kvoti sigurnosti od 40 bodova. U Ređo Emiliji ćemo videti sudar timova mladog, perspektivnog i inventivnog Roberta De Zerbija i iskusnog, solidnog i lukavog Klaudija Ranijerija. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Na Tardiniju će se videti predpremijera derbija Serije B u sledećoj sezoni Parma-Krotone.

SASUOLO - SAMPDORIJA (20.45)

Sasuolo i Sampdorija pucaju od zdravlja. Opstanak su obezbedili odavno i sada ciljaju druge mete: Roberto De Zerbi želi da obori rekord svog kolege Euzebija Di Frančeska od 61 boda u jednoj sezoni na klupi Sasuola, a Klaudio Ranijeri ima fiks ideju da osvoji 52 boda na kraju sezone. Takođe, tim iz Emilije neka vrsta ostrva u Seriji A na osmom mestu: gotovo jednako je daleko od Evrope i devetog mesta na kome se nalazi upravo Sampdorija.

Sasuolo je naniao tri pobede zaredom uključujući i trijumf nad Milanom na San Siru, ali i Sampdorija se probudila, posle osam kola u kojima je zabeležila samo jednu pobedu, Dorijani su vezali dve pobede protiv Verone i Krotonea.

Interesantno je da i pored odlične sezone i jedan i drugi trener nisu sigurni da će i u sledećoj sezoni biti na istoj klupi. De Zerbi je mlad i ambiciozan trener i želi da napravi kvalitativan skok u svojoj karijeri, budući da će Sasuolo prodati par svojih najboljih igača, počev od Lokatelija, on je ozbiljno uzeo u razmatranje ponudu ukrajinskog Šahtara koji ima nameru da sa njim otvori novi pobednički ciklus.

Klaudio Ranijeri je počeo pregovore sa predsednikom Masimom Fererom i glavni kamen spoticanja je plata iskusnog kormilara, jer ne želi manju platu od 2.000.000 evra, a Ferero sa bonusima ne nudi više od 1.800.000.

U timu Sasuola neće biti našeg Filipa Đuričića zbog kartona, dok su i dalje povređeni Kaputo, Romanja i Haraslin. Đuričića bi trebalo da zameni Traore ili Maksim Lopez.

I Sampdorija će imati par igrača van stroja večeras. Kvaljarela ima problema sa zadnjom ložom i ostao je u Đenovi iz predostrožnosti, kao i Ramirez (povređeno koleno), dok je Toregrosa i dalje rovit. Šansu u špicu napada bi trebalo da dobiju Kejta i Gabijadini.

SASUOLO 4-2-3-1: Konsilji - Muldur, Marlon, Ferari, Rožerio - Obijang, Lokateli - Berardi, Traore, Boga - Defrel

SAMPDORIJA 4-4-2: Audero - Berežinski, Jošida, Koli, Auđelo - Kandreva, Torsbi, Silva, Jankto - Kejta, Gabijadini

ĐENOVA - SPECIJA, 15.00

Ligurijski derbi ima specifičnu težinu jer bi pobeda za oba tima značila praktično ulazak u zonu spasa s obzirom na to da imaju 33 boda. Interesantno je da se podudara datum poslednje pobede Đenove na Marasiju i zadnjeg trijumfa Specije u gostima: bio je 6. februar kada je Grifone osvojio tri boda protiv Napolija, a Specija se vratila kući pevajući sa gostovanja u Ređo Emiliji protiv Sasuola.

Tim Davida Balardinija je ostvario samo jednu pobedu u poslednjih 11 kola i to u gostima protiv Parme, dok je Specija uknjižila pet uzastopnih poraza na gostovanjima.

Balardini se uzda u Matiju Destra, koji je na dva koraka od svog ličnog golgeterskog rekorda u Seriji A. Centarfor Đenove je do sada postigao 11 golova a najbolji učinak je imao dok je nosio dres Rome (13 golova). U Speciji pocupkuje Enzola koji želi da prekine post koji traje tri i po meseca i u finišu sezone bude jednako koristan za tim Vinčenca Italijana kao što je bio u jesenjem delu.

Specija na derbi dolazi okuražena remijem sa Interom, ali i kao tim koji je u ovoj godini pobedio Milan, Napoli, Romu (u Kupu Italije) i igrao nerešeno sa Atalantom.

Đenova neće moći da računa na našeg Ivana Radovanovića zbog kartona, dok će Specija prvi put u ovoj fudbalskoj godini imati sve igrače na raspolaganju.

ĐENOVA 3-5-2: Perin - Mazijelo, Zapata, Krišito - Biraski, Zajc, Badelj, Strotman, Zapakosta - Destro, Skamaka

SPECIJA 4-3-3: Provedel - Vinjali, Ismajli, Erlić, Bastoni - Mađore, Sena (Riči), Pobega - Verde, Enzola, Đazi

PARMA - KROTONE, 18.00

Na Tardiniju se igra derbi Serije B. Parma i Krotone su se praktično oprostili od Serije A u prethodne dve nedelje i već razmišljaju o ekspresnom povratku u elitnu ligu.

Parma je ostvarila samo dve pobede na domaćem terenu u ovom šampionatu (Verona i Roma), dok je Krotone jedini tim u Seriji A koji nije uspeo da pobedi nijednom na gostovanju, ostvarivši samo dva remija (Torino i Udineze) i 14 poraza, od kojih 10 uzastopnih.

Ipak, utakmica bi trebalo da bude krajnje neizvesna, jer je Krotone sa Sersijem Kozmijem gubio utakmice, ali uvek tesno. Posledjih šest mečeva je izgubio sa golom razlike primajući gol po pravilu u poslednjih 10-15 minuta meča, a često i u sudijskoj nadoknadi vremena.

Prema najavama, Vladimir Golemić će biti u startnoj postavi, dok će Miloš Vulić čekati svoju šansu na klupi.

PARMA 4-3-3: Kolombi - Buzi, Bani, Ozorio, Pecela - Ernani, Brugman, Kurtić - Man, Pele, Karamo

KROTONE 3-5-2: Kordaz - Điđi, Magaljan, Golemić - Pereira, Molina, Čigarini, Zanelato, Reca - Mesijas, Simi

SERIJA A – 33. KOLO

Subota

15.00: (2,65) Đenova (3,10) Specija (2,80)

18.00: (1,80) Parma (3,60) Krotone (4,60)

20.45: (1,95) Sasuolo (3,60) Sampdorija (3,80)

Nedelja

12.30: (2,80) Benevento (3,20) Udineze (2,60)

15.00: (5,70) Fiorentina (4,00) Juventus (1,60)

15.00: (1,32) Inter (5,10) Verona (10,00)

18.00: (2,65) Kaljari (3,25) Roma (2,70)

20.45: (1,33) Atalanta (5,40) Bolonja (8,50)

Ponedeljak

18.30: (4,60) Torino (3,60) Napoli (1,80)

20.45: (2,30) Lacio (3,40) Milan (3,10)

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.