Izvor: MozzartSport.com, 10.Apr.2021, 13:30

Subota u Seriji A: Milan čuva drugo mesto u Parmi, Vanja na golu, Specija pred najvećim uspehom u klupskoj istoriji

Tri meča i isto toliko uzbuđenja u sklopu 30. kola prvenstva Italije

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Najvažniji meč današnjeg programa 30. kola Serije A se igra na Tardiniju između Parme i Milana. Domaćin traži bodove spasa, a Milan se našao u situaciji da mora da brani drugo mesto, pošto Rosoneri u slučaju da ne pobede večeras rizikuju da skliznu na četvrto mesto Serije A i da se nađu u teoriji, na bod ili dva, od zone Lige Evrope. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<

Specija protiv Krotonea na svom stadionu Piko može da otvori širom vrata najvećem uspehu u istoriji, opstanku u Seriji A. U Udinama se očekuje velika bitka. Gazda Udinezea Poco želi pošto-poto da njegov tim osvoji 10 mesto i uđe u podelu vrlo izdašnog kolača premija od televizijskih prava, a Torino se bori za goli opstanak. Sve oči će biti uprte u Vanju Milinkovića-Savića koji menja reprezentativnog golmana Salvatorea Sirigua, pozitivnog na Kovid-19.

PARMA - MILAN (18.00)

Milan je u ovoj sezoni samo jednom izgubio na gostovanjima u Seriji A, od Specije. Tim Stefana Piolija je osvojio najviše bodova u šampionatu u mečevima daleko od vlastitog stadiona. Takođe, na Tardiniju Milan ne zna za poraz već sedam godina a Parma je jedna od najomiljenijih žrtava Zlatana Ibrahimovića. Ako svemu prethodno rečenom dodamo da će Rosoneri, posle dva meseca, moći da izvedu gotovo najjači sastav, onda je jasno da su apsolutni favoriti za pobedu.

Pioli ne može da računa samo na Kalabriju i Romanjolija, ali budući da je kapiten Milana sa dolaskom Tomorija izgubio status startera jedini bolni izostanak za Milan je Kalabrijin i na njegovom mestu će igrati Dalo ili Kalulu. U Milanelu su se oporavili svi napadači, od Rebića do Leaa i Mandžukič i na terenu će biti izrazito kompetitivan sastav.

18.00: (4,80) Parma (3,60) Milan (1,77)

Trener Parme D’Aversa ima mnogo više problema sa sastavom jer mu nedostaju čak desetorica fudbalera, ali može da se teši sa prisustvom Žervinja koji će igrati od prvog minuta.

Parma je propustila veliku priliku u poslednja dva kola protiv Đenove i Beneventa da uhvati priključak sa timovima u borbi za opstanak i večerašnji duel sa Milanom, u zavisnosti od rezultata Torina i Kaljarija, mogao bi da bude poslednja slamka nada za nekadašnje “Mlekadžije”.

Na drugoj strani, Milan je potrošio sve kredite koje je akumulirao u prvom delu sezone: ispao je iz trke za skudeto i sada će morati grčevito da se bori za mesto u Ligi šampiona budući da su se Juventus i Atalanta primakli na bod odnosno dva a iz prikrajka vrebaju Napoli i Lacio.

PARMA 4-3-3: Sepe - Konti, Bani, Galjolo, Pecela - Kucka, Kurtić, Ernani - Man, Pele, Žervinjo

MILAN 4-2-3-1: Donaruma - Dalot, Kjaer, Tomori, Ernandez - Benaser, Kesi - Salemakers, Čalhanoglu, Rebić - Ibrahimović

UDINEZE - TORINO (20.45)

U Udinama sve miriše na remi. Udineze je izgubio poslednja dva meča i od prošlog oktobra nije vezao tri poraza. Torino je galvanizovan remijem u derbiju Juventusom tim koji je najviše put odigrao nerešeno u Seriji A u ovoj sezoni čak 12 puta. U najjačih pet evropskih liga, samo su Viljareal i Nant više puta remizirali od Granata, 13 puta.

Tim Luke Gotija sa večerašnjom eventualnom pobedom nad Granatama bi definitivno obezbedio opstanak u Seriji A, osam kola pre kraja, budući da bi pobegao Torinu na 12 bodova prednosti. Međutim, vlasnik kluba Đanpaolo Poco ne misli samo na opstanak u Seriji A, on želi od svog trenera i igrača da se domognu desetog mesta koje obezbeđuje dodatne bonuse od televizijskih prava. U vremenima krize, svakim milion evra je dragocen da bi se prevazišao momenat velike ekonomske depresije u fudbalu.

20.45: (2,50) Udineze (3,20) Torino (2,95)

Torino stiže u Udine bez svog prvog golmana Salvatorea Sirigua i trener Davide Nikola je odlučio da pruži poverenje Vanji Milinkoviću-Saviću, kao što je to uradio i Marko Đampaolo u prvom delu sezone u dva navrata u Seriji A. Jedina neudoumica oko sastava se odnosi na vezni red gde Verdi i Lukić konkurišu za jedino preostalo mesto u startnoj jedanaestorci.

UDINEZE 3-5-1-1: Muso - Bekao, Bonifaci, Samir - Molina, De Paul, Arslan, Pereira, Larsen - Forestieri, Ljorente

TORINO 3-5-2: Milinković-Savić - Ico, Bremer, Bonđorno - Vojvoda, Rinkon, Mandragora, Verdi (Lukić), Ansaldi - Sanabrija, Beloti

SPECIJA - KROTONE (15.00)

Specija nazira na svom horizontu Seriju A i u sledećoj sezoni. Međutim, da bi videla još jasnije taj veliki cilj morali bi da prvi put u ovoj sezoni veže dve pobede na domaćem terenu. Tim Vinčenca Italijana je na poslednjem melu na stadionu Piko pobedio Kaljari i sada je neophodno da sačuva tri boda i u susretu sa drugim takmacom u borbi za opstanak Krotoneom.

Tim iz Ligurije se nalazi u odličnoj formi. Poraz od Lacija u Rimu je bio nezaslužen i više je plod vrlo daražljivog penala sviranog za Nebeskoplave u poslednjim minutima meča nego supremacije tima Simonea Inzagija na terenu Olimpika.

15.00: (1,85) Specija (3,60) Krotone (4,30)

I dok Specija večeras može da oseti ukus neočekivanog spasavanja prvoligaškog statusa, Krotone samo matematika i teorija ulivaju nadu da još uvek nije sve izgubljeno. Trener Serse Kozmi je ohrabren pristupom i željom svojih igrača da se bore do kraja što se videlo na susretu sa Napolijem prošle subote. Druga uzdanica za Kozmija je Simi. Afrikanac je postigao osam golova na poslednjih pet mečeva. Nikada nijedan fudbaler sa afričkog kontinenta nije vezao toliko utakmica u kojima je zatresao mrežu.

Vladimir Golemić će komandovati odbranom kalabrijskog tima od prvog minuta dok će Miloš Vulić do poslednjeg momenta morati da čeka na odluku Kozmija da li da ukaže poverenje njemu ili Mesijasu.

SPECIJA 4-3-3: Zoet - Ferer, Erlić, Šabo, Bastoni - Sena, Riči, Mađore - Verde, Pikoli, Đazi

KROTONE 3-5-2: Kordaz - Điđi, Golemić, Luperto - Molina, Mesijas (Vulić), Petričone, Benali, Reca - Unas, Simi

SERIJA A - 30. KOLO

Subota

15.00: (1,85) Specija (3,60) Krotone (4,30)

18.00: (4,80) Parma (3,60) Milan (1,77)

20.45: (2,50) Udineze (3,20) Torino (2,95)

Nedelja

12.30: (1,28) Inter (6,00) Kaljari (9,50)

15.00: (1,30) Juventus (5,50) Đenova (10,0)

15.00: (4,90) Samodorija (3,60) Napoli (1,75)

15.00: (3,30) Verona (3,25) Lacio (2,25)

18.00: (1,75) Roma (3,70) Bolonja (4,70)

20.45: (5,70) Fjorentina (3,80) Atalanta (1,62)

Ponedeljak

20.45: (3,20) Benevento (3,40) Sasuolo (2,25)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.