Izvor: MozzartSport.com, 31.Okt.2020, 14:21

Subota u Seriji A: Konte i Gasperini moraju da menjaju, a ne smeju da se zaleću

Siniša Mihajlović možda obori rekord star 51 godinu

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Antonio Konte i Đan Pjero Gasperini imaju imperativ pobede u mečevima sa Parmom i Krotoneom, ali treneri Intera i Atalante moraju da razmišljaju i o izuzetno teškim mečevima u Ligi šampiona sa Real Madridom, odnosno Liverpulom, dok ih sledećeg vikenda očekuje direktni sudar u Bergamu.

Zbog pretodnog, Konte i Gasp će napraviti rotacij, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ali limitrane imajući u vidu negativna iskustva sa drastičnim promenama u timu u prethodnim nedeljama. Bolonja Siniše Mihajlovića se nalazi u veoma nezavidnoj sitauciji: bez sedmorice startera i sa samo tri boda na tabeli. Uz to, ekipa iz Emilije bi mogla da izjednači negativan rekord Kvins Park Rendžersa, star 51 godinu: 39 uzastopnih mečeva sa barem jednim primljenim golom.

INTER - PARMA

Inter ne zna za pobedu nad Parmom na San Siru od 2013.. Na poslednja četiri odmeravanja snaga Nerazuri su zabeležili tri remija i jedan poraz. Antonio Konte neće moći da računa na petoricu igrača u realizaciji plana da se prekine negativna serija sa nekadašnjim Mlekadžijama, ali i da se produži niz utakmica na kojima Inter nije primio gol. Posle deset golova primljenih na prvih pet mečeva u Seriji A i Ligi šampiona, na poslednje dve utakmice Handanović je sačuvao svoju mrežu u Đenovi i Kijevu.

Najveći problem za Antonija Kontea je povreda primicača Romelua Lukakua. Golgeter milanskog tima će najverovatnije preskočiti i meč sa Real Madridom i u Apijano Đentileu se nadaju da će ga imati na raspolaganju za susret sa Atalantom. Posle negativnog iskustva sa Aleksisom Sančezom, koji je zbog nestrpljenja umesto da preskoči jednu morao da izostane sa tri utakmice, Konte nema nameru da ponovi istu grešku sa Lukakuom: bolje je da se skroz oporavi i preskoči utakmicu više nego da se ponovo i teže povredi.

Osim Lukakua i Sančeza neće biti u timu ni Sensija, koji postaje sve više problem zbog svojih povreda, Vesino i Škrinjar. Slovak je negativan na kovid-19, ali je iz opreznosti ostavljen van protokola kako bi odradio par treninga pošto se vratio pre tri dana u Milano iz Bratislave.

Imajući u vidu meč sa Real Madridom, Konte će poštedeti pojedine igrače napora svih 90 minuta. U odbrani će Bastoni ili De Fraj biti ostavljeni na klupi, kao i D’Ambrozio, dok će šansu dobiti Ranokja, posle uvervljive partije protiv Đenove, kao i naš Aleksandar Kolarov. U svakom slučaju Konte će morati da ima u vidu da bi Liverani mogao da pošalje uz Žervinja i Karamoa na teren od prvog minuta, kladeći se na kartu superiorne brzine svojih napadača u odnosu na defanzivce Intera. Šef stručnog štaba Nerazura računa da će Darmjan i Hakimi, koji mogu da pariraju Žervinju i Karamou, biti garancija za solidnost odbramenog bedema svog tima.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Planirano je da Vidal predahne i da sačuva energiju za sudar sa Real Madridom tako da će Galjardini igrati u veznoj liniji sa Barelom, dok će u odsustvu Lukakua i Sančeza, Eriksen i Perišić biti podrška Lautaru Martinezu u napadu. Pinamonti mora još uvek da jede „gloginja“ kako je u slobodnom prevodu to rekao Konte da bi zaradio priliku da bude starter.

Parma je bila i jesta jedna od najpogođenijih ekipa kovidom-19. Fabio Liverani ne može ni ove večeri da računa na desetoricu igrača među kojima su i važni igrači poput iskusnog Bruna Alveša, Laurinija, Inglezea i Skocarele.

INTER (3-4-2-1): Handanović - De Fraj, Ranokja, Kolarov - Hakimi, Barela, Galjardini, Darmjan - Eriksen, Perišić - Lautaro Martinez.

PARMA (4-3-1-2): Sepe - Jakoponi, Galjolo, Osorio, Pecela - Grasi, Siprien, Kurtić - Kucka - Kornelijus (Karamo), Žervinjo.

KROTONE - ATALANTA

Trenerska karijera Đan Pjera Gasperinija je fatalno vezana za Krotone. Iskusni stručnjak je svoje prve važne korake i uspeh ostvario na klupi tima iz Kalabrije, a pre četiri godine je upravo na stadionu „Ecio Šida“ njegova avantura u Bergamu doživela preokret. Gasperini je u jesen 2016. na startu sezone zabeležio mršav učinak: četiri poraza i jedna pobeda. Gostovanje u Krotoneu bila je poslednja šansa za da spasi radno mesto. I uspeo je, gatkom pobedom (3:1).

Gasperini ovog popodneva ne rizikuje klupu, ali bi još jedan pogrešan korak u prvenstvu, posle poraza od Napolija i Sampdorije, mogao da ostavi ozbiljan ožiljak. Nije tajna da, u ovom trenutku, Liga šampiona ima prioritet u odnosu na Seriju A, s obzirom na to da će sledeći dvoboji sa Liverpulom biti odlučujući za prolaz u osminu finala, dok u prvenstvu još uvek ništa nije nepopravljivo.

Trener Boginje razmišlja i o činjenici da njegov tim, posle meča sa Liverpulom, sledećeg vikenda, čeka i sudar sa Interom. Zbog toga je razapate između želje da primeni rotaciju protiv Krotonea i straha da mu se ne ponovi scenario protiv Sampdorije. Podsetimo, Gasperini je protiv Sampa promenio čak sedmoricu startera i krajnji rezultat smo videli svi.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Atalanta je ostala i bez Gusensa koji je osetio bol u listu i iz predostrožnosti neće biti u Krotoneu. Van stroja su od ranije Kaldara i De Ron što će primorati Gasperinija da promeša karte. Nije isključeno da na sredini terena vidimo Pesinu sa Frojlerom. Po pisanju izveštača iz Zingonija jedina velika dilema Gaspa je da li da igra sa Malinovskim iza leđa Zapate i Murijela i odmori Papu Gomeza pred okršaje sa Liverpulom i Atalantom ili da Argentinac bude u paru sa Ukrajincem iza leđa Murijela.

I Krotone ima dosta fudbalera koji će sa tribine posmatrati meč (Molina, Rivijer, Điđi, Draguš), dok je Čigarini suspendovan zbog crvenog kartona protiv Kaljarija. Prema najavama italijanskih medija Vladimir Golemić je u konkurenciji sa Lueprtom za mesto u odbrani Krotonea, dok bi Miloš Vulić trebalo da bude među starterima.

KROTONE (3-5-2): Kordaz - Magaljan, Marone, Golemić (Luperto) - Pereiria, Benali, Petričone, Vulić, Reca - Mesijas, Simi.

ATALANTA (3-4-2-1): Sportijelo - Šutalo, Romero, Palomino - Hatebor, Pesina, Pašalić, Mohika - Gomez, Malinovski - Murijel.

BOLONJA – KALJARI

Siniša Mihajlović je uvek bio britak na jeziku, ta njegove karakteristika je doživela kvalitativan skok posle pobede nad opakom bolešću i sada su Mihine konferencije za medije miks mudrosti, ironije, etike i tzv. Infotejnmenta. Pred meč sa Kaljarijem Siniša je delio lekcije mladima, kritikovao italijansku vladu i najavio veliku bitku sa Kaljarijem, uprkos činjenici da će mu nedostajati čak sedam prvotimaca. Koliko je situacija alarmantna u Kasteldeboleu otkriva činjenica da ćemo na klupi Bolonje na Dal Ari imati trojicu igrača iz podmlatka.

Srpski stručnjak nema na raspolaganju Dajksa, Mbajea, Medela, Polija, Sansonea, Santandera i Skov Olsena. Takođe, Bolonja je, ruku na srce, osvojila mnogo manje bodova nego što ih je zaslužila na terenu. Protiv Beneventa, Sasuola i Lacija, tim iz Emilije je izašao sa terena pognute glave i pored toga što je bio ravnopravan protivnik protiv Sasuola i Lacija, a protiv Beneventa je čak dominirao terenom.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

U meču sa Kaljarijem, Mihajloviću i njegovim momcima su preko potrebni bodovi s obzirom na to da sledećeg vikenda ugošćuju razgoropađeni Napoli i još jedan poraz bi bio krajnje alarmantan. Podsetimo, Bolonja prima redovono golove na poslednjih 38 utakmica, ako Skorupski i večeras kapitulira tim iz Emilije će dostići neslavan rekord Kvins Park Rendžersa koji je pre 51 godinu vezao 39 utakmica na kojima su njegovi golmani vadili loptu iz mreže.

Za razliku od kolege, Euzebio di Frančesko ima sve najbolje igrače na raspolaganju i njegov tim se nalazi na uzlaznoj liniji forme, pun samopouzdanja posle tri uzastopne pobede u Seriji A i Kupu Italije. Jedinu nedoumica oko sastava Di Frančeska je da li da potvrdi Sotila u triju iza Čolita Simeonea ili da pruži šansu Unasu.

BOLONJA (4-2-3-1): Skorupski - De Silvestri, Danilo, Tomijasu, Hiki - Šuten, Svanberg - Orsolini, Sorijano, Barou – Palasio.

KALJARI (4-2-3-1): Kranjo - Zapa, Godin, Valukijevič, Likojanis - Marin, Rog - Nandez, Žoao Pedro, Sotil - Simeone.

Piše: Željko Pantelić

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.