Izvor: MozzartSport.com, 31.Jul.2021, 05:33

Strašna trka u 4x100m mešovito: Novi trijumf Velike Britanije, sad uz svetski rekord!

Veliki uspeh za ekipu s Ostrva

Kakav početak dana za Veliku Britaniju! Samo dva sata pošto je mešovita štafeta u triatlonu uzela istorijsko zlato, trijumf je ostvarila i plivačka selekcija te zemlje. Ponovo u mešovitoj kombinaciji, na 4x100m gde je odnela veliku pobedu ispred Kine i Italije.

Kakva je to samo trka bila! Kejtlin Doson se nije proslavila u plivanju leđnim stilom, pa je posle 100 metara Velika Britanija bila tek šesta. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Preokret je počeo da događa u naredne dve promene. Prvo je Adam Piti smanjio zaostatak prsnim stilom i doveo Britance do četvrtog mesta posle kojeg je u “delfinu“ izdominirao Džejms Gaj! Zastrašujućim tempom je Gaj isplivao svojih 100 metara, toliko dobro da je uspeo ne samo da nadoknadi veliki zaostatak, već da ispliva dve dužine za okruglo 50 sekundi što je Velikoj Britaniji dalo čelnu poziciju u samoj završnici. A tu je Gaja odlično ispratila Ana Hopkin koja je “kraul“ isplivala za 52 sekunde i potvrdila ne samo zlatnu medalju, već i svetski rekord u 4x100 mešovito s vremenom 3.37,58!

Drugo mesto pripalo je kineskoj kombinaciji koja je plivala najkonstantnije. Konstantno su Kinezi koketirali s prvim mestom, ali od početka, do kraja nisu padali ispod drugo, pa su Đijau Su, Zibej Jan, Jufej Žang i Đunsuan Jang doneli srebro svojoj zemlji s vremenom 3.38,86. Trećeplasirana je na kraju bila Australija koja je bukvalno u poslednjem trenutku preuzela bronzu od Italije s vremenom 3.38,95, dok su plivači s Ćizme bili na 3.39,25. Bio je to pravi momenat drame. Ema Mekionkoja je nedavno postavila olimpijski rekord u 50 metara slobodnim stilom – je fantastično isplivala svojih 100 metara i u vremenu 51,73 pretekla legendarnu italijansku plivačicu Federiku Pelegrini koja je posle 50 metara imala i dalje treće mesto u rukama, ali je na kraju posustala i pala. Njeno vreme 52,70 nije bilo dovoljno za bronzu.

Zanimljivo, Italija je vodila posle 200 metara ispred Kine i Rusije, dok je SAD posle dobre reakcije Rajana Marfija u uvodnih 100 metara i prvog mesta počeo da gubi konce. Lidija Džejkobi je “oborila“ ekipu na šesto mesto pošto je plivala slabih 1.05,09 – jedina išla preko minut – zbog čega Tori Huske i Kejleb Dresel koji se dosta potrošio dok je osvajao zlato u 100 metara delfin stilom uz svetski rekord, pa je SAD završio tek kao peti uz vreme 3.40,58.

Slede Holandija, Rusija i Izrael na začelju.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.