Izvor: MozzartSport.com, 18.Jun.2020, 23:31

Strahinja Pavlović i Svetozar Marković su Imperatorove želje za sledeću sezonu

Ali šanse nisu velike

Partizanova traka za štancanje talentovanih štopera je neumorno radila prethodnih sezona.

Nikola Milenković je završio u Fiorentini, Svetozar Marković u Olimpijakosu, a Strahinju Pavlovića je kupio Monako. Ukupno su klubu doneli 16.600.000 evra od obeštećenja i ostavili na dobrom  glasu Partizanovu školu koja je u jednom trenutku delovala kao da je presušila sa velikim talentima posle prodaja >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Aleksandra Mitrovića i Lazara Markovića.

Visoko mišljenje o Partizanovoj školi izgleda da ima i najveći trener u istoriji turskog fudbala Fatih Terim. Popularni Imperator je zainteresovan da u redove Galatasaraja od ovog leta dovede nekog od pomenutih Partizanovih štopera. Možda čak i dvojicu. Kako je Milenkovićeva tržišna vrednost 35.000.000 evra i velika je želja Milana, jasno je da Bleki otpada iz te priče i da Terim ne može da mašta o njemu.

Ali zato razmišlja o Markoviću i Pavloviću. Turski mediji pišu da je trener Galatasaraja veoma zainteresovan za Pavlovića i da će od Monaka zatražiti talentovanog štopera na pozajmicu. Iako su Kneževi platili 10.000.000 evra za Strahinju i polažu velike nade u njega, nije nemoguće da razmisle o pozajmici. Mada su šanse za to male. Pogotovo što planiraju veliku čistku u klubu i skraćenje budžeta koji je treći najveći u Ligi 1, a klub je i drugu sezonu zaredom ostao bez Evrope.

Monako će ovog leta pokušati da se reši blizu 20 igrača koji su ove sezone bili u prvom timu ili pozajmljeni u nekim drugim klubovima. Uglavnom je reč o igračima sa visokim ugovorima ili onima koji nisu zadovoljili. Pavlović se ne uklapa u bilo koji od ta dva profila. Ipak, Terim se nada da bi mogao da dobije Srbina kao što je bilo u slučaju sjajnog napadača Henrija Onjekurua.

Kako šanse za Pavlovićevu pozajmicu nisu velike, terim razmišlja i o relanijoj i jeftinijoj varijanti – Svetozaru Markoviću. Srpski štoper nije imao preveliku minutažu u Olimpijakosu u koji je prešao letos iz Partizana. Zimus je prosleđen na pozajmicu u AEL iz Larise, a deluje da ni sledeće sezone neće biti u planovima trenera Martinsa pa bi prilika da zaigra u velikom klubu kakav je Galatasaraj bila idealna za rehabilitaciju karijere koja je krenula niz brdo.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.