Strahinji Jovančeviću bronza uz državni rekord

Izvor: RTS, 03.Mar.2019, 13:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Strahinji Jovančeviću bronza uz državni rekord

Strahinja Jovančević je skočio 8,03 metara i osvojio bronzanu medalju na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Glazgovu. Zlatnu medalju osvojio je Grk Tentoglu, drugi je Šveđanin Nilson. Premijerka Brnabić i Ministar Udovičić čestitali Jovančeviću.
Strahinja Jovančević napravio veliko iznenađenje i skokom od 8,03 metara osvojio bronzanu medalju na Evropskom dvoranskom prvenstvu, a ovim rezultatom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je oborio i nacionalni rekord.

Zlatnu medalju osvojio je Grk Miltiadis Tentoglu skokom od 8,38 metara, a srebrnu Šveđanin Tobijas Nilson Montler sa 8,17.
Čestitke Brnabićeve i Udovičića:
"U ime Vlade Republike Srbije i svoje lično ime, čestitam Vam na osvojenom bronzanomnom odličiju u Glazgovu. Želim Vam još mnogo uspeha u budućnosti i još mnogo medalja kojima ćete, kao i danas, učiniti sve građane Srbije ponosnim. Upućujem srdačne čestitke i stručnom timu kao i Atletskom savezu Srbije na postignutom uspehu", piše u čestitki premijerke Brnabić. 
"Naš Strahinja Jovančević oborio je nacionalni rekord i osvojio bronzanu medalju u skoku udalj na dvoranskom EP u Glazgovu! Još jedan dokaz da se uporan i vredan rad isplati - ponosni smo na tebe", navodi se u čestitki ministra Udovičića, saopštilo je resorno ministarstvo.
Tok takmičenja:
13.27 - Jovančević je u petoj seriji skočio 8.03 i oborio državni rekord i ponovo se vratio na treću poziciju. Prvi je Grk Tentoglu skokom od 8,38, drugi Šveđanin Nilson 8,17.
13.17 - Strahinja je u četvrtoj seriji prestupio i posle ove serije je četvrti. Prvi je Šveđanin Nilson - 8,17, a drugi Grk Tentoglu sa preskočenih 8,16, treći Jaščuk - 7,80, a četvrti Jovančević -7,79. 
13.08 - Naš skakač je u trećoj seriji skočio 7,66 metara i posle treće serije zauzima treće mesto.
12.59 - Strahinja je u drugoj seriji skočio 7,76, i posle druge serije zauzima treću poziciju. Prvi je Šveđanin Nilson - 8,17, a drugi Grk Tentoglu sa preskočenih 8,12.
12.50 - Strahinja Jovančević u prvoj seriji skočio 7,79 metara i trenutno je vodeći posle prve serije.
12.40 - Počelo je finalno takmičenje u skoku udalj za muškarce.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.