Stolica objavio spisak orlića - trio iz Zvezde i Mančester sitija, odbrana najveći problem! (foto)

Izvor: Sportske.net, 24.Avg.2020, 12:44

Stolica objavio spisak "orlića" - trio iz Zvezde i Mančester sitija, odbrana najveći problem! (foto)

Iz Partizana samo Filip Stevanović.

Selektor mlade reprezentacije Srbije (U21) Ilija Stolica saopštio je spisak igrača za predstojeće mečeve u kvalifikacijama za Prvenstvo Evrope protiv Letonije u gostima (4. septembar) i Bugarske (8. septembar, stadion u Gornjem Milanovcu).

Istovremeno prvi čovek mlade reprezentacije Srbije u intervjuu za sajt FSS govorio je o spisku, bonus igračima i internacionalcima, problemima sa kojima se stručni štab suočava, narednim >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << rivalima i optimizmu koji ne krije…

Na spisku se nalazi veći broj igrača od uobičajenog?

"Malo je specifična situacija prouzrokovana pandemijom koronavirusa sa kojom se suočava ceo svet. Jednostavno nismo sigurni za jedan broj igrača u kakvoj se formi nalaze, a s druge strane imamo situaciju sa bonus igračima u Superligi koje želimo da upoznamo sa našom idejom i načinom rada u reprezentaciji, ali i da dožive jednu satisfakciju, rekao bih nagradu za ono što pružaju u svojim klubovima na terenima elitnog ranga. Kada govorim o toj grupi igrača onda je spisak mogao možda biti i veći, ali imaćemo i sledeće okupljanje, tako da je na igračima iz naše lige da se pokažu i nametnu", ističe Ilija Stolica.

Da li je to na neki način i nagrada klubovima iz našeg elitnog ranga koji su forsirali bonus igrače?

"Upravo tako, pravilo koje je uvedeno zamišljeno je da benefit imaju svi, pre svega naš mladi tim, a samim tim i naš fudbal, tako da jedni drugima treba da budemo podrška. Ovi pozivi igračima su, dakle, satisfakcija i klubovima i njihovom opredeljenju", kazao je Stolica.

Najveći problem predstavljao je sastavaljanje odbrane.

"Moram da kažem da, kada se radi o linijama tima, imamo dosta problema sa zadnjom linijom. Sveta Marković izlazi iz povrede, Strahinja Pavlović je dobio poziv za A tim i ovom prilikom mu čestitamo… Voleo bih da tim putem ide što veći broj igrača iz mlade selekcije. I Dušan Vlahović je sa A selekcijom…U zadnjoj liniji imamo i slučaj Ranka Veselinovića koji zbog cele ove situacije nije u mogućnosti da bude sa nama. Mogao bi da doputuje iz Kanade, ali pravila nalažu da zbog pandemije u povratku mora da provede određeno vreme u karantinu i desilo bi se da ga potpuno izbacimo iz takmičarskog ritma. Tek se ustalio u novom klubu i odlučili smo da nije dobro za njega i njegovu karijeru da ga poremetimo jednim pozivom koji bi mogao da mu iskomplikuje trenutnu situaciju", rekao je Stolica koji je potom analizirao predstojeće rivale.

"Ispred nas su dva meča, prvo Letonija u gostima, zatim Bugarskom u Gornjem Milanovcu. Karakteristično je za obe selekcije da bez obzira na imena koja igraju, primaju veoma malo golova. Letonija je primera radi igrala sa Bugarskom 0:0 a pokazali su i ovde u Novom Sadu da su nezgodan protivnik. Imamo, dakle, ispred nas disciplinovanu ekipu koja se oslanja na jedan defanzivni pristup fudbalu i kroz brze napade pokušavaju da ugroze protivnika, Mi moramo da budemo pametni, strpljivi, mislim da je kvalitet na našoj strani i treba da donesemo bodove sa tog gostovanja. Posle toga nas čeka Bugarska, ekipa koja je prilmila najmanje golova u kvalifikacijama, čvrsta i stabilna selekcija sa malo drugačijim sistemom igre, većim kvalitetom u odnosu na Letoniju, ali isto tako mislim da je i u ovom slučaju kvalitet na našoj strani. U Bugarskoj smo pobedili, verujem da to možemo da ponovimo i na našem terenu", smatra selektor "orlića".

Interesantno je da su se na spisku našla trojica fudbalera Mančester sitija - braća Luka i Ivan Ilić, kao Slobodan Tedić, ali oni neće dobiti priliku da se nametnu Pepu Gvardioli ove sezone.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stolica saopštio spisak od 29 igrača za Letoniju i Bugarsku

Izvor: RTS, 24.Avg.2020

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije (U21) Ilija Stolica saopštio je spisak od 29 igrača na koje računa za predstojece mečeve u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2021. godine protiv Letonije i Bugarske. . Na spisku su Marko Ilić, Dušan Marković, Ðorđe...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.