Izvor: MozzartSport.com, 27.Okt.2021, 21:16

Stole Dimitrevski i El Tigre Falkao zadali novi šamar Barseloni i prekinuli Rajovu crnu seriju (VIDEO)

Katalonci poraženi od Rajo Valjekana posle 13 uzastopnih pobeda u međusobnim duelima - 0:1, Sevilji samo bod na Balearima, ali dovoljan za vrh Primere - 1:1

Ako je nešto ostalo od "one" Barselone, koja je terala strah u kosti rivalima širom Španije i Evrope, to su veterani Serhio Buskets i Đerar Pike koji i dalje komanduju odbranom katalonskog tima.

Večeras su i oni doživeli sunovrat.

Servirao im ga je Radamel Falkao, koji za razliku >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << od njih doživljava drugu mladost noseći dres Rajo Valjekana.

Sjajni Kolumbijac postigao je gol u 30. minutu, ispostavilo se dovoljan za pobedu kluba iz predgrađa Madrida - 1:0. Lepo je zalomio Pikea i šutirao uz stativu posle dodavanja Oskara Treha koji se na sredini terena s leđa prikrao neopreznom Busketsu i ukrao mu loptu.

Radamel Falcao La Liga’da Barcelona maçını da boş geçmedi.

Rayo Vallecano formasıyla 6. maçında 4. golünü attı.pic.twitter.com/gaAckIij82

Umesto da ovom utakmicom zaleči rane nedeljnog poraza u El klasiku sa Real Madridom, Barselona je doživela novi debakl pod vođstvom Ronalda Kumana. Treći poraz u deset mečeva primere, uz tri remija, a tu su i dva poraza u tri utakmice Lige šampiona. Trenutno je na tek devetom mestu španskog prvenstva, a na koliko je niskom nivou samopouzdanje igrača katalonskog kluba moglo se videti u 72. minutu kada Memfis Depaj nije iskoristio penal. Upravo ga je Holanđanin iznudio, ali je Stole Dimitrevski, nekadašnji golman skopskog Rabotničkog, bio uspešniji. Velike prilike propustili su i tinejdžeri Niko Gonzales i Gavi, ali i mnogo iskusniji Serhio Aguero.

Nema dileme, Barselona je brod koji duboko tone, a da li će i ko uspeti da zaustavi potom videćemo. Odavno je već jasno da Ronald Kuman nije taj, a posle večerašnjeg rezultata verovatno će to shvatiti i rukovodstvo kluba.

Do ove utakmice klub sa Nou Kampa imao je 13 uzastopnih pobeda nad Rajo Valjekanom, uz prosečno datih 4.3 gola po meču. Ovaj put niti pobede, niti pogotka...

#RayoBarça

ديباي يهدر ركلة جزاء 😐😐 🎥

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

to never miss any goal Follow @FA_GO7

🌐📲Beeto/ https://t.co/tzy8foK7UI pic.twitter.com/aSs9ED0zQp

Sevilja je imala veliku šansu da se pobedom nad Majorkom osami na vrhu tabele s dva boda više od Real Sosijedada, međutim, naredno kolo čekaće izjednačeni. Gosti sa Baleara nose samo bod i to teško izvojevan, pošto je Majorka vodila do 73. minuta pogotkom Antonija Sančeza u 22. Izjednačenje je doneo Erik Lamela sjajnim udarcem levom nogom u dalji ugao, a i pored toga što je veći deo meča bila u podređenom položaju, Sevilja je mogla do pobede.

U 96. minutu Lukas Okampos je zatresao mrežu, ali je VAR poništio gol zbog prethodnog igranja rukom.

Duel na Balearskim ostrvima bio je i prilika za susret srpskih internacionalaca, Aleksandra Sedlara u ulozi domaćina, a Nemanje Gudelja i Marka Dmitrovića kao gostiju. Prvi je ušao i igru u 72. minutu umesto strelca gola za Majorku, dok su druga dvojica presedeli meč na klupi za rezerve.

ŠPANIJA 1 - 11. KOLO

Utorak

Alaves - Elče 1:0 (0:0)

/Ndiaje 47/

Espanjol - Atletik Bilbao 1:1 (1:0)

/De Tomas 33 - Vilijams 52/

Viljareal - Kadiz 3:3 (1:2)

/Tores 43, Dia 80, Danžuma 90+5 - Lozano 14, 45+1, 52/

Sreda

Majorka - Sevilja 1:1 (1:0)

/Sančez 22 - Lamela 73/

Rajo Valjekano - Barselona 1:0 (1:0)

/Falkao 30/

Betis - Valensija u toku

21.30: (1.35) Real Madrid (5.60) Osasuna (9.00)

Četvrtak

19.00: (3.00) Selta Vigo (3.20) Real Sosijedad (2.60)

20.00: (2.60) Granada (2.85) Hetafe (3.40)

21.30: (6.25) Levante (3.80) Atletiko Madrid (1.65)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.