Stipendije za 90 talentovanih sportista iz AP Vojvodine

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jun.2019, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stipendije za 90 talentovanih sportista iz AP Vojvodine

Nastavljaju se ulaganja u nadarene pojedince.

Potpredsednik Pokrajinske vlade Ðorđe Milićević i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez uručili su danas ugovore o stipendiranju za 90 perspektivnih i talentovanih sportista i sportistkinja iz AP Vojvodine, uzrasta od 14 do 20 godina. Milićević je istakao da sportisti koji su danas nagrađeni kao mladi sportski talenti imaju čast, jer su njihov rad, trud i rezultate prepoznali predani sportski radnici i sportski >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << asovi iz sekretarijata za sport i omladinu, među kojima su Vladimir Batez, Aranka Binder i drugi.

Srbija je poznata po sportu. To je jedno od naših najlepših lica koje pokazujemo svetu - rekao je Milićević obraćajući se mladim sportskim talentima i podsetio na vrhunske rezultate odbojkaša, vaterpolista, tenisera, rukometaša.  - Uveren sam da su stipendije koje ste danas dobili priznanje za vaše rezultate, ali i podstrek za dalji rad. Pokrajinska vlada će nastaviti da ulaže u sport i mlade ljude, da pronalazi načine i mehanizme da podstiče mlade talente, kako u sportu, tako i u nauci i obrazovanju, jer su svi oni zajedno budućnost Srbije.

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez poručio je sportskim nadama da vredno treniraju, te da se ulaganjem u mlade sportske talente stvara ambijent u kome će, kako je naglasio, od dobrih kadeta i juniora postati još bolji seniori.

 - Cilj ovog programa jeste da identifikujemo mlade sportske talente, da pratimo njihove rezultate i da ulažemo u njihovu budućnost - rekao je Batez i dodao da se svake godine povećava broj stipendista, a od prošle godine program je dodatno unapređen tako što stipendije u većem iznosu dobijaju sportisti i sportistkinje uvršteni u razvojni program Olimpijskog komiteta Srbije.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Adela Smajić, ćerka legende Partizana Admira Smajića

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.