Stefan vodio Saletov Virtus do uspešnog starta u Evrokupu

Izvor: RTS, 02.Okt.2019, 22:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefan vodio Saletov Virtus do uspešnog starta u Evrokupu

Italijanski Virtus iz Bolonje, koji sa klupe predvodi doskorašnji selektor Srbije Aleksandar Đorđević, trijumfovao je kao gost u prvom kolu Evrokupa protiv Ulma u Nemačkoj - 92:79, uz odličnu partiju najboljeg igrača utakmice Stefana Markovića.
U odsustvu još uvek povređenog Miloša Teodosića, tim je do prve evropske pobede u sezoni predvodio nekadašnji srpski reprezentativac Stefan Marković, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koji je odigrao sjajan meč.

Na kraju je na svom kontu imao 16 poena, osam asistencija i po tri skoka i ukradene lopte, za ukupni indeks korisnost 25, što je bilo najviše na meču.
Tim Saše Đorđevića je susret u svoju korist prelomio u finišu treće četvrtine, kada je prvi put stekao dvocifrenu prednost, koju je potom sačuvao do kraja susreta.
Markoviću su najveću pomoć pružili Vims sa 18, Hanter sa 17 i Rici sa 15 ubačenih poena, dok je u domaćem sastavu najefikasniji je bio slovenčki košarkaš i reprezentativac Zoran Dragić sa 15.
U ostalim mečevima prvog kola Cedevita Olimpija je u finišu meča u Ljubljani ispustila pobedu protiv Darušafake (73:79, Simonović 14 poena), Unikaha je bez većih problema savladala podgoričku Budućnost (83:70) uz šest poena Alekse Avramovića, dok je Breša u Italiji neočekivano lako pobedila Uniks iz Kazanja - 84:75.
Preostali rezultati:
Makabi Rišon - Promiteas 55:88
Tofaš - Limož 84:71
Nanter - Huventud 85:78

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.